Estimat en 100.000 euros

El barret de Michael Jackson se subhastarà a París al setembre

El barret de Michael Jackson se subhastarà a París al setembre

Megan Lewis

1
Es llegeix en minuts

El barret que portava Michael Jackson quan va fer per primera vegada el seu famós pas de ball ‘moonwalk’ se subhastarà a París el 26 de setembre, han anunciat aquest dimecres els organitzadors de la venda.

El ‘Rei del pop’ va llançar el barret a un costat de l’escenari el 25 de març del 1983, amb motiu del 25è aniversari de la discogràfica Motown, just abans de fer el pas cap enrere a ‘Billie Jean’ que passaria a la història, davant les càmeres de la cadena nord-americana NBC.

La peça, estimada entre 60.000 i 100.000 euros, serà l’atracció estrella d’una venda de records del rock a l’Hôtel Drouot, la principal casa de subhastes de París. La subhasta està organitzada per Artpèges i Lemon Auction, que van causar sensació l’any passat quan la guitarra deNoel Gallagher, destrossada la nit de la separació d’Oasis, va arribar als 385.500 euros amb despeses incloses.

La venda inclourà uns 200 lots, entre els quals hi haurà fotos, cartells i entrades de concerts, el disc d’or de Madonna, guitarres ‘vintage’, la disfressa de Depeche Mode de Martin Gore, discos de vinil dels Rolling Stones i moltes coses més. El catàleg de la subhasta estarà disponible en línia el 4 de juliol (lemonauction.fr).

Notícies relacionades

Entre altres objectes, destaca una guitarra del bluesman T-Bone Walker (gran influència de B. B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page i Eric Clapton), de la qual només es van fabricar 22 unitats el 1949. L’instrument s’estima entre 100.000 i 150.000euros.

Més inusual, també hi haurà una secció de la paret del Bus Palladium, un club de París (inaugurat el 1965, tancat el 2022), firmada per Carl Barât, Pete Doherty (The Libertines), Jean-Benoît Dunckel (Air), The Dandy Warhols, BethDitto (Gossip) i d’altres, estimada entre 5.000 i 8.000 euros.