Edició 55

Woody Allen inaugurarà el Festival de Jazz de Barcelona

Woody Allen inaugurarà el Festival de Jazz de Barcelona

Lucas Jackson

1
Es llegeix en minuts
Guillem Ortu
Guillem Ortu

Redactor

ver +

L’aclamat cineasta Woody Allen arribarà el 19 de setembre a Barcelona amb motiu del que serà el seu únic concert a Espanya. El Teatre Tívoli acollirà aquesta cita tan especial, que donarà la benvinguda i el tret de sortida al Festival de Jazz de Barcelona, que se celebra cada any a la capital catalana.

La passió del director de Hollywood pel jazz és present en l’origen del seu nom artístic, un homenatge al gran clarinetista, saxofonista i director d’orquestra Woody Hermann. De fet, l’amor d’Allen per aquest gènere és tal que supera fins i tot el que sent cap a l’art que l’ha convertit en una figura cèlebre, el cine, tal com ell mateix ha reconegut en alguna entrevista.

Amant del gènere

Notícies relacionades

Clarinetista aficionat i erudit col·leccionista de jazz clàssic, Allen pertany des de fa anys al grup New Orleans Jazz Band, dirigida fins a la seva mort el 2020 per Eddy Davis i actualment a càrrec de Conal Fowkes. A través de la banda, que ja va formar part del Festival Jardins de Pedralbes del 2019, el director de clàssics com ‘Annie Hall’ o ‘Match Point’ té la possibilitat de rememorar ídols tant reals com ficticis, entre els quals es troben, per exemple, Emmet Ray, protagonista de ‘Sweet and lowdown’ i guitarrista que té com a referent ni més ni menys que el llegendari Django Reinhardt.

Als seus 87 anys, Allen tornarà a Barcelona per debutar en l’edició 55 del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, les entrades de la qual estaran a la venda a partir de dimecres vinent, 21 de juny, a les 11.00 hores, i es podran adquirir únicament a través de la web oficial del festival. Junt amb el nom de Woody Allen, al cartell de l’esdeveniment hi ha molts altres artistes destacats, com Sergio Mendes, Joshua Redman, Bebel Gilberto, Ron Carter o Michel Camilo, a més de l’habitual cicle flamenc De Cajón!, que ja compta amb els números confirmats de Miguel Poveda i Tomatito.