El Festival de Jazz de Barcelona anuncia els seus primers noms: Sergio Mendes, Michel Camilo amb Marco Mezquida...

El Festival de Jazz de Barcelona anuncia els seus primers noms: Sergio Mendes, Michel Camilo amb Marco Mezquida...
1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona ha presentat aquest dimecres un avançament de la programació –entre el 40% i el 50%, segons els organitzadors– de la que serà la seva 55a edició, que començarà la tardor d’aquest any. El certamen ha anunciat un total de 24 concerts, entre els quals destaquen el del saxofonista Joshua Redman (2 de novembre), el del músic brasiler Sergio Mendes (17 de novembre), que fa la seva primera aparició al festival, el del pianista Sofiane Pamarto (25 de novembre) o el del veterà contrabaixista Ron Carter en la que podria ser la seva última gira per Europa (9 de novembre). Un altre dels plats forts és la col·laboració de Michel Camilo amb Marco Mezquida, en un concert amb dos pianos (7 de novembre) al Palau de la Música. Una unió que neix de l’admiració de Mezquida a Camilo i que, finalment, s’ha concretat en un espectacle únic.

«Sempre hem buscat evolucionar i fer-lo més gran sempre amb el respecte a la història i a la tradició, i crec que ho estem aconseguint», ha assenyalat Tito Ramoneda, president de The Project, promotora organitzador del festival. «La gent que ve, ve a disfrutar de la música i dels concerts un a un a diferència dels festivals massius», ha afegit.

Notícies relacionades

Més enllà dels grans noms internacionals, el certamen aposta pel talent local en la figura d’Andrea Motis (24 de novembre), que estrenarà un ambiciós projecte (‘Febrero’) amb 24 músics de la Camerata del Conservatori del Liceu, que acollirà com cada any nombrosos concerts. El festival també comptarà amb la presentació del disc ‘Abraça Brasil’ de la Sant Andreu Jazz Band.

A la pota flamenca del certamen (De Cajón!), l’organització ha anunciat quatre concerts, entre els quals destaquen el de Tomatito (3 de novembre) i el final de gira del ‘cantaor’ Miguel Poveda (15 de desembre).