Estrena al Tívoli

L’aclamat musical ‘The producers’ arriba a Barcelona i costarà 2,7 milions d’euros

El nou espectacle de Nostromo Live estarà protagonitzat per Armando Pita, Ricky Matas, Mireia Portas, José L. Mosquera i Àngel Llàcer

  • ‘The producers’, multipremiat musical, s’estrenarà al Tívoli

  • Desembarcament de musicals a Barcelona: arriben ‘El tiempo entre costuras’ i ‘La historia interminable’

L’aclamat musical ‘The producers’ arriba a Barcelona i costarà 2,7 milions d’euros

Agencias

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Armando Pita (Max Bialystock), Ricky Matas (Leo Bloom), Mireia Portas (Ulla), José L. Mosquera (Franz Liebkind) i Àngel Llàcer (Roger de Bris) entre d’altres, protagonitzaran ‘The producers’, l’aclamat musical basat en una comèdia de Mel Brooks que arribarà a Barcelona. El nou projecte de l’empresa catalana Nostromo Live costarà la barbaritat de 2,7 milions d’euros. «És del més gran que s’ha produït en musicals a Barcelona, un gran repte per a nosaltres perquè malgrat ser el musical més premiat no és gaire conegut per qui no és fan del gènere», ha explicat Jordi Sellas, el productor executiu.

Completen el repartiment el televisiu Bittor Fernández (Carmen, l’assistent de Roger, una parella amb molta ploma), Oriol Burés (‘cover’ de Max Bialystock i de Roger), Álex Ars i Clara Lanzani, que interpreten diversos personatges a més de ser ‘covers’ de Leo Bloom i Ulla, respectivament.

La companyia ha sigut presentada aquest dimarts amb molta pompa, glamur i humor a l’Ideal Barcelona. José L. Mosquera va fer riure quan va aparèixer vestit elegantment, però amb casc de soldat i una esvàstica al braç, mostrant els límits de l’humor amb què juga aquest irreverent musical ideat per Mel Brooks. La majoria de l’elenc ja havia treballat amb ell en els musicals dirigits per Llàcer que aquesta vegada codirigirà l’espectacle amb Enric Cambray, un altre polifacètic artista. De la direcció musical s’encarregarà Manu Guix junt amb Gerard Alonso. I de les coreografies, Miryam Benedited.

¿Tot pot ser tractat amb humor? ¿Hi ha temes intocables? ¿Qui posa els límits? Aquestes preguntes apareixen en aquest hilarant musical basat en una obra de Mel Brooks que primer es va estrenar com a pel·lícula el 1967 i després ell mateix va traslladar a Broadway. L’obra ha guanyat els premis més destacats: Tony, Grammy i Oscar als EUA i el prestigiós Laurence Olivier a Anglaterra.

Humor i glamur

A l’Ideal Armando Pita i Ricky Matas van cantar a duo ‘Ser productor és el meu somni’ i Llàcer va interpretar una altra icònica cançó. L’humor i el glamur van destacar en la interpretació d’aquests himnes traduïts al castellà, idioma en el qual sempre s’estrenen els musicals produïts per l’empresa catalana Nostromo Live.

Protagonitzat per un elenc de 24 actors i ballarins, una orquestra en directe amb 9 músics, 18 números musicals i una escenografia de gran format, aquesta gran producció compta amb 27 canvis d’escenografia. Combina tota la diversió i comicitat de la ‘Jaula de las locas’ i el glamur de ‘Cantant sota la pluja’.

Notícies relacionades

Les entrades ja estan a la venda amb un 30% de descompte. Les funcions s’iniciaran a mitjans de setembre al Teatre Tívoli i l’estrena oficial serà a principis d’octubre. La idea és fer temporada fins al febrer.

Gran muntatge

L’obra explica com un productor que s’ha arruïnat amb el seu últim espectacle, Max Bialystock, és animat pel seu comptable, Leopold Bloom, per assegurar-se abundants beneficis amb el seu pròxim projecte. Per a això només necessiten crear el pitjor espectacle possible. Amb aquesta finalitat contracten un pèssim dramaturg, Franz Liebkind, que ha escrit una obra pèssima, ‘Flores para Hitler’, una oda al nazisme. Contracten el Roger, un director gai que només pensa a omplir l’escenari amb purpurina i majorets. I culminen el pla contractant una actriu horrorosa, l’Ulla. Però, contra tot pronòstic, el públic interpreta l’espectacle com una paròdia i en lloc de fracassar, triomfa.