Novetat cultural

Ariadna Gil i Anita Rachvelishvili, en la primera edició del festival de música, dansa i arts escèniques Clàssicand

Del 2 a l’11 de juny Andorra acollirà la primera edició de l’esdeveniment, amb què aspira a convertir-se en una seu cultural

Ariadna Gil i Anita Rachvelishvili, en la primera edició del festival de música, dansa i arts escèniques Clàssicand

CLÀSSICAND / JORDI MESTRE / EPC

2
Es llegeix en minuts

Andorra amplia la seva agenda cultural amb la primera edició del Clàssicand, el festival de música clàssica, arts escèniques i dansa que se celebrarà al principat del 2 a l’11 de juny. Neix amb la voluntat de posicionar el país com un referent cultural, i amb un cartell atractiu de vuit grans esdeveniments protagonitzats per importants figures internacionals.

La programació s’inaugurarà a la plaça del Consell d’Andorra la Vella amb l’execució de l’‘Stabat Mater’, de Pergolesi, a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. Un concert dirigit pel català Dani Espasa, que comptarà amb les veus de la soprano Carmela Remigio i la mezzosoprano Asude Karayvuz.

En la segona jornada, la intèrpret Ariadna Gil representarà, a l’Auditori Nacional d’Ordino, ‘Viure/morir’, un obra basada en el text assagístic ‘Viure amb els nostres morts’, de l’escriptora francesa Delphine Horvilleur. Una proposta que inclou un afegit musical per part de l’arpista Xavier de Maistre i la pianista Lise de la Salle.

El cine també prendrà part en l’esdeveniment amb la projecció de ‘Jurassic Park’. La famosa pel·lícula celebra aquest any el seu 30è aniversari i, per celebrar-ho, els assistents podran disfrutar de la pel·lícula en un passi especial que tindrà lloc al Parc Central d’Andorra la Vella i que incorporarà la representació en directe de la seva banda sonora, a càrrec de l’orquestra del Regne d’Aragó dirigida per Josep Caballé-Domènech.

El 8 de juny, als jardins de l’edifici històric de Ràdio Andorra, es reprenen els concerts amb el recital del tenor Valentin Dityuk. I l’endemà, de nou a l’Auditori, agafa el relleu l’aclamada mezzosoprano Anita Rachvelishvili amb una selecció de peces dels compositors francesos més destacats, de Bizet a Saint-Saens, passant també per Gounod. Sens dubte, un dels plats forts del cartell del Clàssicand.

L’espectacle ‘Opening’, de la Yoann Bourgeois Art Company, portarà el ball al carrer el 10 de juny amb una representació de dansa contemporània per a la qual es valdran d’un llit elàstic i una escala, i aquell mateix dia, la segona i última proposta de dansa arribarà amb la Vertigo Dance Company d’Israel, que representarà ‘Makom’, una història sobre les arrels i la terra.

Hi haurà lloc també per a la música pop, que prendrà carta en el concert que el trompetista Benny Benack III oferirà junt amb el quartet de corda Ulysses Quartet. Interpretaran l’àlbum ‘The Juliet letters’, del cantant britànic Elvis Costello, en un gran espectacle que posarà la cirereta al final del festival.

Notícies relacionades

Clàssicand tampoc deixa de banda les propostes autòctones i oferirà dues actuacions gratuïtes plenes de talent andorrà. La primera, a càrrec de la pianista Míriam Manubens, que actuarà el 4 de juny a l’església d’Ordino, i el dia 11, la Jove Companyia Nacional de Dansa d’Andorra oferirà un avençament del seu espectacle ‘La Jove Revolució’, que interpretaran a l’encreuament entre l’avinguda de Meritxell i el carrer de Riberaygua.

Les entrades ja estan a la venda en la web oficial del festival, amb preus que oscil·len entre els 30 i els 80 euros depenent de cada espectacle. A més, s’aplicaran ofertes especials per al sector turístic, que oferirà paquets d’entrada + allotjament per als seus clients.