Indústria editorial

Penguin Random House Grupo Editorial adquireix Roca, el segell de Noah Gordon

Les dues cases editores han estat col·laborant des del 2007 en la publicació de llibres de butxaca, així com en la distribució dels títls de Roca Editorial a Espanya i Amèrica Llatina en paper.

Penguin Random House Grupo Editorial adquireix Roca, el segell de Noah Gordon
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup editorial Penguin Random House ha anunciat aquest dilluns l’adquisició de Roca Editorial, segell fundat el 2003 i dirigit per Blanca Rosa Roca des de la seva creació. L'adquisició culmina una col·laboració que Penguin Random House i Roca han portat a terme des del 2007, tant per a la publicació de llibres de butxaca com per a la publicació de les obres d’autors com Noah Gordon, entre d’altres. A més, el 2009 les dues editorials van arribar a un acord pel qual PRHGE distribueix els títols de Roca Editorial publicats a Espanya i Amèrica Llatina en paper.

Fundada a Barcelona el setembre del 2003 per sis socis amb una dilatada experiència en el món del llibre, Roca Editorial va llançar els seus primers títols el març del 2004, amb un catàleg format per més de 1.100 títols de ficció, no ficció, literatura infantil i juvenil i còmic distribuïts als segells Roca, Corner, Sapristi i Roca Butxaca, Roca Editorial publica entorn de 150 títols a l’any d’autors nacionals i internacionals com Noah Gordon,Elia Barceló, Dulcinea, Fernando Rueda, Cristopher Paolini, Nicholas Sparks, John Verdon, entre d’altres.

Noah Gordon en el catàleg

Notícies relacionades

Blanca Rosa Roca, CEO de Roca Editorial ha declarat: «Estic orgullosa del que hem aconseguit els actuals socis de Roca Editorial que vam fundar l’editorial amb el lema ’una petita gran editorial’. Vam treballar junts a Ediciones B i, gràcies a aquesta experiència, va ser fàcil començar. El canvi important es va produir el 2007, quan Noah Gordon va voler publicar amb nosaltres; sempre l’hi he agraït. Al cap de poc temps vam firmar l’acord de coedició de butxaca amb PRHGE. Agraeixo a Riccardo Cavallero i a Núria Cabutí que confiessin en nosaltres, i també vull agrair al nostre primer distribuïdor, UDL, que va fer el que fos perquè els nostres llibres arribessin a les llibreries».

Núria Cabutí, CEO de PRHGE, ha dit: «Fa més de 15 anys que cuidem i treballem la distribució dels títols de Roca Editorial, tant a Espanya com a Amèrica Llatina, cosa que ens fa sentir un carinyo especial per aquest catàleg. Agraeixo a Blanca Rosa Roca, editora admirable que ha fet una feina encomiable, que ens deixi a cura de Roca Editorial».