Al setembre

La col·lecció personal de Freddie Mercury sortirà a subhasta a Sotheby’s

Freddie Mercury i Montserrat Caballé, dos divos units per Barcelona

Quan el Tour de França va inspirar Freddie Mercury

Entre els més de 1.500 lots es troben objectes vinculats a la soprano Montserrat Caballé

La col·lecció personal de Freddie Mercury sortirà a subhasta a Sotheby’s

EPC

2
Es llegeix en minuts
EFE

La casa de subhastes Sotheby’s posarà a la venda en diverses licitacions l’extensa col·lecció personal del llegendari cantant de Queen, Freddie Mercury, mort el 1991. Entre els més de 1.500 lots hi ha exemples d’art japonès, manuscrits de cançons, cartes autografiades, pintures, vestits, joies i altres objectes personals, que sortiran al mercat en sis subhastes temàtiques al llarg del setembre, va anunciar la companyia en un comunicat.

Després de passar per Nova York, Los Angeles i Hong Kong, des del 4 d’agost fins al 5 de setembre la seu de Sotheby’s a la londinenca Bond Street acollirà una exhibició cronològica oberta al públic, mostrant el llegat de Mercury amb peces notables de la col·lecció provinents de casa seva, Garden Lodge, a l’acomodat barri de Kensington, a Londres.

El seu vincle amb Monsterrat Caballé

Segons van explicar a Efe fonts de la casa de licitacions, a la subhasta hi haurà un espai rellevant per a objectes que van vincular a l’artista amb la soprano espanyola Montserrat Caballé. Es van conèixer el 1983 després d’assistir a una representació de l’òpera de Verdi ‘Un ballo in maschera’ i van llaurar una profunda amistat personal que els va portar a col·laborar en la creació de l’himne dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

«Els seus duets estan considerats com l’últim gran triomf de Freddie, que va descriure treballar amb ella com un punt d’inflexió en la seva carrera», expliquen les fonts de Sotheby’s, que no van revelar quines seran les peces que mostren aquesta relació. El món íntim del cantant evidencia un gust eclèctic amb una preferència per l’art del segle XIX i XX, com mostra la varietat d’artefactes que conformen la seva col·lecció: des d’un gravat de Picasso que penjava a la seva cuina, pintures victorianes i preuats objectes en vidre, fins a vestits i sedes japoneses, i mobles estil Art Nouveau.

La famosa corona entrarà en subhasta

Notícies relacionades

En la seva faceta pública, com a líder d’una de les bandes de rock més famoses de la història, lots que inclouen esborranys de conegudes cançons o els llampants vestits que Mercury vestia en els concerts, entre els quals la famosa corona que va portar a l’última gira de Queen el 1986, seran les peces més reconeixibles d’aquesta extensa col·lecció.

El mateix Mercury era un àvid col·leccionista, però des de la seva mort, el novembre de 1991 per complicacions mèdiques relacionades amb el VIH, el seu patrimoni ha sigut custodiat per la seva exparella i íntima amiga Mary Austin. Part dels beneficis adquirits per la subhasta es donaran a l’organització benèfica Mercury Phoenix Trust i a la fundació del cantant i amic de Mercury, l’Elton John Aids Foundation, totes dues enfocades a la lluita contra el sida/VIH.