Fotografia

El llibre solidari ‘Guerrer@s’ homenatja el fotoperiodista Joan Guerrero

És una iniciativa de Catalunya Mirades Solidàries i les vendes es destinaran a Arrels

2
Es llegeix en minuts

L’associació Catalunya Mirades Solidàries (CMS) ha presentat aquest dilluns el llibre ‘Guerrer@s’ per homenatjar el fotoperiodista Joan Guerrero amb imatges de 67 fotògrafs que documenten situacions que afecten mundialment tots els àmbits de la vida, com la vulneració de drets, el racisme i la marginació.

El llibre, una idea del fotògraf Julio Carbó, és una obra benèfica que es ven a la web de CMS a 15 euros i aquests fons es destinaran a la Fundació Arrels, informen els impulsors del projecte en un comunicat.

Del llibre també se’n farà una exposició: serà dins del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona des de l’1 de juny fins al 2 de juliol, amb les imatges i textos en gran format.

La solidaritat a l’obra de Guerrero

CMS és una associació sense ànim de lucre impulsada per un grup de fotògrafs que pretenen difondre el respecte entre les persones mitjançant la imatge, i amb aquest llibre pretenen homenatjar Guerrero pels valors solidaris que veuen en la seva vida i la seva obra.

L’escriptora Empar Moliner destaca al pròleg que Joan Guerrero (Tarifa, 1940) ho mira tot: «Els ulls de Joan Guerrero a mi m’han ensenyat moltes coses. Que hem de ser guerrer@s, la primera, la que estem obligats a no perdre de vista».

Entre els patrocinadors del llibre hi ha la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), l’Ajuntament de Tarifa (Cadis), EL PERIÓDICO i diverses empreses, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

67 fotògrafs

Un dels 67 fotògrafs és el MATEIX Guerrero, junt amb Emilio Morenatti, Sandra Balsells, Joan Manuel Baliellas, Samuel Aranda, Cèlia Atset, David Airob, Albert García Gallego, Cristina Calderer, Carlos Baglietto, Jordi Borràs, Nuria López Torres, Vicenç Semper, Ricardo García Vilanova, Ximena Borrazas, Pau de la Calle, Marc Sanye, Gala Espín, Francesc Melcion, Albert Bertran, Anna Turbau i Àlex García.

Notícies relacionades

També HI HA Jordi Otix, Victòria Rovira Casanovas, Tino Soriano, Àngel García, Elisenda Pons, Santi Cogolludo, Jordi Play, Roser Vilallonga, Isidre García Puntí, Xavier Bertral, Irene Vilà Capafons, Cristobal Castro, Vanessa Casteleiro, Julio Carbó, Marta Catena, Joan Mateu Parra, Josep Maria Cortina, Lorena Sopena, Manu Mitru, Sergi Rugrand, Eva Parey, Kim Manresa, Albert Masias, Laura Guerrero i Miguel Ángel Troncho.

A més, hi col·laboren Ferran Nadeu, Susanna Sáez Catllà, Santi Palacios, Gian Carlo Benedetto, Maria d’Oultremont, Agustí Carbonell, David Aparicio Fita, Helena Margarit, Albert Salamé, Jordi Pizarro, Ana Jiménez, Lucas Vallecillos, Josep Maria Oliver, Anna Surinyach, Roberto Palomo, Juan Luis Rod, Marta Pérez, Rey Sotolongo, Gemma Miralda i Joan Sánchez.