Als 91 anys

Mor el pintor Josep Navarro, referent de l’art català del segle XX

Va explorar diferents estils pictòrics al llarg d’una carrera prolífica, coronada per la Creu de Sant Jordi

Mor el pintor Josep Navarro, referent de l’art català del segle XX

ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El pintor Josep Navarro ha mort als 91 anys. L’artista va destacar com a membre de la generació de l’art català de la segona meitat del segle XX.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, l’ha recordat amb un tuit aquest divendres. Garriga ha glossat la figura de l’artista, de qui ha ressaltat que va pertànyer «a la generació dels 50, reconegut per la seva curiositat i exploració de llenguatges». També ha destacat la seva sensibilitat cap a les «iniciatives artístiques vinculades al barri barceloní del Raval, on va viure durant anys».

Notícies relacionades

Navarro va néixer a França el 1931. El 2016, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, en reconeixement a la seva obra amb estil propi. Va transitar de l’informalisme matèric a l’abstracció geomètrica, i del llenguatge figuratiu a la simplificació compositiva i cromàtica.

Amb la Creu de Sant Jordi, la Generalitat també va reconèixer la investigació i el coneixement de Navarro. El pintor va aprofundir en les tècniques pictòriques com a base de la seva trajectòria, projectada a Europa i Amèrica.

Temes:

Obituaris Art