Un nanosegon en el metavers

De la guia turística al ‘feed’ del postureig: així han canviat els viatges

En la sisena entrega el pòdcast veiem com ha canviat la manera de viatjar, ‘smartphone’ en mà

Analitzem aplicacions i donem consells per aprofitar al màxim les vacances de Setmana Santa

De la guia turística al ‘feed’ del postureig: així han canviat els viatges
4
Es llegeix en minuts
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà

Periodistes

ver +

S’acosta Setmana Santa i amb ella, alguna escapada, ja sigui a un destí rural per desconnectar, o a l’apogeu urbanístic de les capitals europees. L’elecció del destí dependrà, molt probablement, de les tendències i publicacions que apareguin en el ‘feed’ de les nostres xarxes socials.

Sigui com sigui, la tecnologia segur que ha tingut un paper rellevant en el procés que implica organitzar un viatge: la recerca d’informació, les reserves de vols, hotels i restaurants i els imprevistos que poden sorgir durant l’estada. ¿Però fins a quin punt seríem capaços de viatjar sense tecnologia? I el que és més important, ¿en quin moment les xarxes socials han deixat de registrar viatges i han començat a influir-los?

Per esprémer al màxim aquests dies de vacances, avui llancem un nou capítol del pòdcast ‘Un nanosegon en el metavers’, en el qual analitzem el fenomen dels viatges a les xarxes socials i proposem consells i aplicacions útils per viatjar còmodament i afrontar qualsevol conflicte que s’interposi en la nostra escapada. A més, en aquesta nova entrega comentarem alguns dels trucs que els usuaris de TikTok ens faciliten per optimitzar l’espai de la nostra maleta i, fins i tot, eludir les restriccions d’equipatge imposades per les aerolínies ‘low cost’.

Pots escoltar el capítol d’avui a SpotifyiVooxApple PodcastGoogle PodcastsPodimo Amazon Music. S’estrena un nou capítol els dimarts, cada 15 dies. A més, pots seguir tota l’actualitat del pòdcast a InstagramTwitter i TikTok.

¿Com ha canviat la manera de viatjar?

La tecnologia ha canviat per complet la forma en què viatgem. No només ha servit per democratitzar els viatges –segons dades de l’Organització Mundial del Turisme, en l’última dècada, els viatgers a nivell mundial han augmentat més d’un 50%–si no que, a més, ha transformat la manera en què s’organitzen els viatges. Segons un estudi de Google Travel, més del 75% dels viatgers planegen els seus viatges segons l’oferta d’internet, mentre que només el 13% ho fa ja a través d’agències de viatge.

Actualment, internet ens ofereix una infinitat d’eines i aplicacions per organitzar una escapada, però ¿com es preparaven abans els viatges i com s’espavilava el viatger en el destí? Ens explica la seva experiència amb els viatges la Pilar, una autèntica viatgera. Des de les aurores boreals a la sabana africana, s’ha recorregut mig món amb una guia sota el braç, molt abans que Skyscanner o Tripadvisor estiguessin ni tan sols en desenvolupament. Tant la guia verda de curiositats turístiques i culturals, com la Guia Michelin solien ser dos bàsics en qualsevol escapada que es preava.

Notícies relacionades

De tornada al segle XXI, en el nou capítol repassem les funcionalitats de les eines de Google aplicades als viatges, un factor clau i representatiu de la democratització dels viatges: des de les reserves de Google d’hotels i vols, a Google Maps i a Google Lens per traduir en directe tot el que sigui necessari. El famós cercador americà ofereix tot el necessari per viatjar amb l’‘smartphone’, a més d’integrar tota la informació sobre els viatges que fem en les diferents eines, com Google Calendar o Gmail perquè no se’ns passi res per alt, ni abans, ni durant, ni després.

A més, la tecnologia no ens ha canviat la vida no només a nivell usuari, sinó que també està revolucionant el sector del turisme: ja comencem a veure com molts hotels comencen a utilitzar-la per oferir una experiència personalitzada als seus hostes o comencen a atendre els potencials clients a través de ‘chatbots’ entrenats per donar resposta a qualsevol dubte.

@nanosegundometaverso ✈️ ¿És possible viatjar sense postureig? En el nou capítol del pòdcast analitzem els perills i les oportunitats que suposen les xarxes socials a l’hora d’emprendre una aventura. #podcast #podcastclips #podcasttech #viajes #backpack #redessociales #postureo ♬ so original – Un nanosegon en el metavers

En episodis anteriors

  • En la primera entrega d’‘Un nanosegon en el metavers’, ‘Ens enlairem en mode avió’, parlem de com desintoxicar-nos del telèfon mòbil. Per a això, abordem el concepte del benestar digital i la necessitat de crear bons hàbits per relacionar-nos amb la tecnologia d’una manera saludable.

  • En el segon capítol, ’De l’amor al ghosting hi ha un pas’, ens centrem en com les aplicacions de cites han eclipsat l’art de seduir a través de mirades i trobades físiques. Analitzem aplicacions, més enllà de Tinder, i abordem els perills que implica lligar amb la tecnologia, com el ‘ghosting’. 

  • ‘Auxili, la intel·ligència artificial ens ha robat el micro’ és el tercer episodi d’‘Un nanosegon en el metavers’, en el qual aprofundim en les principals aplicacions i perills de la intel·ligència artificial amb el periodista d’EL PERIÓDICO Carles Planas.

  • La nostra visita al Mobile World Congress ha fet parlar molt. Tant, que li hem dedicat un capítol especial, en la quarta entrega del pòdcast. Micro en mà, parlem amb els protagonistes de la fira. 

  • Els influencers són una de les figures més mediàtiques en el dia d’avui, però també una nova professió amb moltíssimes possibilitats. En el cinquè episodi del pòdcast analitzem aquesta figura i ho fem gràcies al testimoni i a l’anàlisi de la ‘influencer’ Paauulzz i de la fundadora d’Hamelin Agency, Marisa Oliver.