Premis de cine

Helen Mirren recorda la reina Isabel II en els Bafta

Helen Mirren recorda la reina Isabel II en els Bafta

Henry Nicholls

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

L’actriu Helen Mirren va recordar la figura de la reina Isabel II, morta el setembre passat, en la cerimònia dels premis Bafta, els més importants de la indústria britànica.

Mirren, que va interpretar la monarca a la pel·lícula del 2006 ‘The Queen’, dirigida per Stephen Frears, va rememorar l’aportació d’Isabel II al cine britànic, amb un emotiu discurs acompanyat d’un vídeo de la reina amb algunes de les personalitats més importants del món cinematogràfic al llarg de la història.

«Sense el seu suport, els Bafta no haurien sigut el mateix. És indiscutible que ha sigut la líder de la nació des de la seva coronació i durant el seu regnat va conèixer les estrelles més grans d’aquesta indústria i va veure des dels anys daurats de Hollywood fins a l’època del ‘blockbuster’».

Notícies relacionades

En el vídeo, que incloïa també paraules de la monarca, Isabel II va aparèixer saludant actrius i actors de renom com Meryl Streep, Pierce Brosnan, Frank Sinatra i Daniel Craig, amb qui va protagonitzar un recordat anunci previ als Jocs Olímpics de Londres el 2012.

En la cerimònia van ser presents el príncep Guillem i la seva dona, Kate Middleton, com a representants de la casa reial britànica.