Justo Molinero

Mataró nomenarà el comunicador Justo Molinero Fill Adoptiu de la ciutat

La iniciativa l’ha impulsat l’alcalde, David Bote, i es va aprovar per unanimitat en la Junta de Portaveus celebrada el 30 de gener

Mataró nomenarà el comunicador Justo Molinero Fill Adoptiu de la ciutat

José Accini

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Mataró ha iniciat l’expedient administratiu per nomenar l’empresari radiofònic i comunicador Justo Molinero com a Fill Adoptiu de la ciutat, per la seva contribució al municipi a través de la seva aposta per la ràdio.

La iniciativa l’ha impulsat l’alcalde de Mataró, David Bote, i es va aprovar per unanimitat en la Junta de Portaveus celebrada el 30 de gener, segons ha informat l’ajuntament aquest dilluns en un comunicat.

Es va convertir en un referent

Justo Molinero (Villanueva de Córdoba, 1949) va arribar a Catalunya el 1967 i va començar a treballar de mecànic, tot i que després va adquirir una llicència de taxi per a la ciutat de Barcelona i va crear el primer servei a demanda amb la interconnexió dels vehicles a través d’una central de distribució, Tele Taxi.

El 1982, amb motiu del Mundial de Futbol, en el qual Barcelona jugava un paper rellevant amb la cerimònia de la inauguració i les fases d’eliminació, li va sorgir la idea de crear una emissora de ràdio –Ràdio Tele Taxi–, amb seu a Santa Coloma de Gramenet.

Molinero va arribar el 1987 a la ciutat amb l’adquisició de l’emissora Ràdio Mataró, creada el 1977 i que tenia un èxit escàs, que ràpidament va remodelar per convertir-la en un referent de la ciutat i del conjunt de la comarca del Maresme, i que va quedar integrada a Ràdio Tele Taxi.

Mataró, nucli important de RTT

Amb el trasllat del centre emissor a la Torre de Collserola i la integració de l’emissora en el Grup Tele Taxi, el projecte inicial es va convertir en una xarxa d’emissores amb cobertura total a Catalunya i el Principat d’Andorra.

Notícies relacionades

Actualment els estudis de Mataró, conjuntament amb els de Santa Coloma de Gramenet i Tarragona, són punt de referència per als centenars d’oients del Grup Tele Taxi que visiten les instal·lacions per disfrutar en directe de la realització dels programes.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró