Dia de Sant Valentí

Banksy revela un mural contra la violència de gènere a Anglaterra

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’artista de carrer Banksy va revelar aquest dimarts, dia de Sant Valentí, un mural a la localitat costanera de Margate, al sud-est d’Anglaterra, que mostra a una dona amb un ull morat i que ha sigut interpretat com un al·legat contra la violència de gènere. L’obra del cotitzat grafiter i activista, la identitat del qual continua envoltada de misteri, utilitzava un congelador abandonat per simular que la dona del mural, a qui li falta una dent, havia llançat un home dins l’electrodomèstic.

Notícies relacionades

El mural havia aparegut dilluns al matí a la part posterior d’un edifici del carrer Grosvenor Place, que dona a la platja de la localitat anglesa. El congelador, no obstant, va ser retirat poques hores després que Banksy confirmés l’autoria del treball publicant una fotografia de l’obra en el seu compte d’Instagram. La publicació de Banksy a la xarxa social, que en poc temps va superar el milió de missatges de «m’agrada», inclou un primer pla del rostre colpejat de la dona sota el títol ‘Màscara del Dia de Sant Valentí’.

El grafiter ha pintat diversos murals al comtat anglès de Kent, les costes del qual són les més pròximes de l’illa de la Gran Bretanya al continent europeu. El 2017, va realitzar una gran pintura a Dover en la qual va representar un treballador retirant una de les estrelles grogues de la bandera de la Unió Europea (UE), amb referència al Brexit. Alguns experts van arribar a valorar aquell treball en un milió de lliures (1,13 milions d’euros), si bé dos anys més tard va acabar sent esborrat amb pintura blanca.