Cine

La pel·lícula espanyola ‘20.000 especies de abejas’, sobre una nena trans, competirà per l’Os d’Or a la Berlinale

La pel·lícula espanyola ‘20.000 especies de abejas’, sobre una nena trans, competirà per l’Os d’Or a la Berlinale

EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

La pel·lícula espanyola ‘20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola Solaguren, optarà a l’Os d’Or a la 73 edició de la Berlinale, que arrencarà el pròxim 16 de febrer, segons ha anunciat avui el director artístic del festival, Carlo Chatrian.

El film aborda la història de la Lucía, una nena transsexual que els seus companys continuen anomenant pel seu antic nom: Aitor. Amb ganes d’escapar-se d’aquest ambient, només desitja l’arribada de l’estiu per deixar enrere l’infern que pateix a l’escola.

Però la seva mare mirarà d’ocultar la seva situació al poble per desconnectar i poder estar tranquil·les. Els desitjos de totes dues no trigaran a complicar-se durant uns mesos que canviaran les seves vides.

Notícies relacionades

El film està produït per Valérie Delpierre (darrere de ‘Las niñas’ i ‘La maternal’), que va decidir apostar pel projecte per l’atractiu d’«una història amb moltes capes en forma de rusc familiar. Em va enamorar aquesta família en la qual una mare i una filla lluiten per la seva identitat des de llocs tan diferents. I em va fer pensar que mai és massa aviat per ser qui ets ni massa tard per ser qui vols ser».

Segons la productora Lara Izagirre, el film «és una fita important per al cine basc, per a totes les dones que hem fet aquesta pel·lícula, per a la nostra llengua i per a Estíbaliz, que es col·loca com una de les directores novelles més interessants del moment».