A partir d’aquest divendres

Joan Pera rejoveneix a ‘Júnior’, la nova obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt

Els creadors d’‘El pare de la núvia’ i ‘Escape room’ estrenen una esbojarrada comèdia generacional al Teatre Condal

Joan Pera rejoveneix a ‘Júnior’, la nova obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt
3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El veterà còmic Joan Pera torna a la joventut i connecta amb la generació youtuber a ‘Júnior’, la nova obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt. Tots tres ja van treballar junts al mateix escenari amb un altre èxit ‘El pare de la núvia’. Les 10.000 entrades anticipades venudes demostren l’èxit tant del popular actor com del tàndem creatiu format per Joan i Claramunt, autors també d’’Escape Room’ i ‘El gran comediant’. Aquest divendres s’estrena aquesta coproducció de Focus i Bitó, que farà gira per Catalunya a partir de la temporada vinent.

L’obra ironitza sobre les ganes de viure eternament i de voler continuar sent joves a través d’una faula protagonitzada per un expresident de la Generalitat que als seus 80 anys encara planeja tornar a presentar-se a les eleccions, fer un triatló i escalar els pics més alts. Joel Joan, director de l’obra, ha aclarit que ‘Júnior’ no és cap al·lusió al sobrenom del fill gran de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat.

Pacte amb la mort

Quan la mort se li presenti arribaran a un pacte: podrà tornar a ser jove durant sis mesos, després decidirà si vol continuar vivint o no. Però ocupar el cos d’un youtuber amant del hip-hop que a més és molt pròxim de la seva filla Alicia –que interpreta Paula Vives– que mai ha entès i amb qui no es parla, no era precisament el que ell somiava. El descol·locament del polític al descobrir en primera persona els problemes i dilemes de la gent jove són la salsa d’aquesta història que retrata amb ironia temes com el poliamor, les qüestions de gènere, l’ecologia... Però també parla de la por de la mort, del pànic a envellir i de l’obsessió per la joventut que ha disparat les operacions d’estètica i ha omplert els gimnasos de gent gran. «El meu personatge és una cosa molieresca», ha destacat Pera encantat de tornar al Condal, «que en els últims 30 anys ha sigut casa meva».

Pera entrar en el món de la joventut actual acompanyat del personatge a qui usurpa el seu cos, Júnior, que interpreta Francesc Cuéllar. Ell serà qui l’acompanyi en aquest viatge a un present que desconeix i posarà en evidència la distància que separa els joves d’avui dels de la generació d’aquest expolític que s’entossudeix a seguir a dalt de tot. El tap generacional és un altre dels temes que apareix en el text.

Notícies relacionades

«L’edat és una invenció, una construcció mental, només és una il·lusió. Però després de tot el que he hagut de fer en aquesta obra és millor no intentar voler tornar a ser jove», ha afirmat Pera feliç d’haver anat una mica més enllà amb aquest nou muntatge a les ordres de Joel Joan. ‘Júnior’ és una mica més arriscada que l’anterior que va fer amb el tàndem Joan-Claramunt. «M’han obligat a sortir de la meva zona de confort. ¡Mai havia hagut de treballar tant!», fdiu fent a broma el premiat actor de 74 anys amb una dilatada carrera a la seva esquena. «El més difícil és col·locar-me aquesta anella al nas», afegeix amb referència al pírcing que porta Júnior. El repartiment es completa amb Fina Rius, Oriol Casals, Marta Codina i Clara Giralt.

A diferència d’altres obres firmades per Joan i Claramunt, aquesta faula moderna inclou un element fantàstic i tècnicament és «més complexa». Ha requerit una escenografia que permeti canvis ràpids de temps i lloc. Està firmada per Santi&Kco.

Temes:

Teatre Joel Joan