Ara Llibres crea un premi dotat amb 40.000 euros i una col·lecció d’obres «clau» pels seus 20 anys

L’editorial de no ficció en català commemora aquesta tarda el 20è aniversari a Barcelona

Ara Llibres crea un premi dotat amb 40.000 euros i una col·lecció d’obres «clau» pels seus 20 anys

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’editorial Ara Llibres ha creat amb motiu del seu 20è aniversari el premi Ara Llibres de no ficció, que amb una dotació de 40.000 euros vol divulgar un gran projecte editorial amb capacitat d’adaptació a formats audiovisuals, així com la nova col·lecció ‘Temes Clau’, que recull títols «clau» sobre temes destacats de l’actualitat.

 Així ho ha explicat en roda de premsa aquest dimecres a Barcelona el director editorial d’Ara Llibres, editorial de no ficció en català, Joan Carles Girbés, acompanyat dels editors Gerard Espelt i Marta Abella.

 Ha destacat que el premi té «la intenció de fer un gran llibre» amb vocació transmèdia, que pugui ser adaptat tant a pòdcast com a pel·lícula, sèrie, documental o altres formats, i que de moment és una convocatòria única i extraordinària que destinarà 20.000 euros al procés d’escriptura i 20.000 més a la promoció.

 Aquesta convocatòria reafirma l’aposta de l’editorial per fer créixer les propostes de no ficció en català i reuneix els principals valors d’Ara Llibres, que segons Girbés és l’estreta feina amb els autors i «l’aposta decidida per arribar a tants lectors com es pugui».

Nova col·lecció

 D’altra banda, aquesta nova col·lecció de butxaca busca reunir «títols fonamentals» del catàleg d’Ara Llibres amb nous dissenys i preus més reduïts per continuar difonent reflexions sobre els grans debats contemporanis de la societat.

 Els primers títols d’aquesta col·lecció són ‘La maternitat d’Elna’ d’Assumpta Montellà; ‘Dones valentes’ de Txell Feixas; ‘Curs de feminisme per microones’ de Natza Farré i ‘Mites’ de Stephen Fry, i continuarà amb la publicació de ‘Fills del Nil’ de Xavier Aldekoa el febrer del 2023, «fonamental per entendre l’Àfrica actual».

Txell Feixas per al Sant Jordi 2023

 Entre altres novetats, Girbés ha avançat que el Sant Jordi del 2023 publicaran el nou llibre de Txell Feixas, una aproximació a les dones de l’Orient Mitjà «des de l’esperança», així com un llibre il·lustrat, ‘No vull ser reina’, una crítica a la monarquia amb text de Mireia Boya i il·lustracions d’Elisa Monzó.

Notícies relacionades

 Tanmateix, Girbés ha reafirmat la voluntat de l’editorial –que en aquests 20 anys ha publicat unes 600 obres de més de 450 autors– de «descobrir noves i diverses veus i apostar per les de dones i les joves», així com de reforçar la traducció i estimular el pensament crític.

 L’editorial farà a partir de les set de la tarda a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm un acte de celebració dels 20 anys sota el lema ‘Ara i aquí podem canviar el món?’ i amb la participació d’alguns dels autors més exitosos de l’editorial, com Kilian Jornet, Natza Farré i Maria Nicolau.