Twitter

Pérez-Reverte ‘fulima’ Echenique després d’un tuit del polític

  • Discuteixen a la xarxa social amb el teló de fons del debatut llenguatge inclusiu

Pérez-Reverte ‘fulima’ Echenique després d’un tuit del polític
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, i el popular escriptor i membre de la Reial Acadèmia Espanyola Arturo Pérez-Reverte han mantingut una sonora picabaralla a Twitter després que el diputat de la formació morada qüestionés la igualtat a la institució que dirigeix Santiago Muñoz Machado.

La funció de la RAE és vetllar pel bon ús i la unitat de l’idioma amb criteris lingüístics i no proposar canvis fonamentats en valoracions polítiques, asseguren els acadèmics, però Echenique ha compartit al seu perfil de la xarxa social una captura de pantalla de l’entrevista que va donar el director de la RAE, Santiago Muñoz Machado, a ‘El País’. A la imatge es pot veure el titular següent: «No ens trobem que al carrer la gent utilitzi el que es coneix com a llenguatge inclusiu».

Junt amb aquesta foto, Echenique va afirmar que, «de les 41 butaques de la RAE, només 8 estan ocupades per dones el 2022», i va afegir que, «des del 1713, 477 acadèmics han ocupat una butaca de la RAE i només 12 han sigut dones».

«La primera, el 1979. Pareix evident que sempre van unes quantes dècades tard, especialment en matèria d’igualtat», va afegir el polític de la formació morada.

La resposta de Pérez-Reverte no es va fer esperar al preguntar al polític si creia que, «si hi hagués 41 dones a la RAE, serien tan estúpides per utilitzar l’absurd llenguatge inclusiu».

«Faci’s el favor d’ocupar-se del seu tèrbol negoci, la seva dòcil clientela, les seves ‘mingas y domingas’, i no es posi en el que ni coneix ni comprèn», va continuar l’escriptor.

Notícies relacionades

I Echenique va respondre al·ludint al «respectuós verb florit» de l’escriptor i dient-li que és «impossible contestar a la seva pregunta».

«En ple segle XXI, hi ha 8 dones de 41»: «Tant de bo la hipòtesi que planteja, d’una RAE no tan astutament masculina, fos real, i llavors ja ho veuríem», va concloure Echenique.