Escacs

Sant Cugat reconeixerà la figura d’Arturo Pomar, el nen prodigi dels escacs

El ple de l’ajuntament ha aprovat una moció per batejar un carrer o plaça amb el seu nom

1
Es llegeix en minuts
EFE

Arturo Pomar (Palma de Mallorca, 1931 – Sant Cugat, 2016), considerat el nen prodigi dels escacs, rebrà l’homenatge de la localitat vallesana on va viure els últims 45 anys de la seva vida.

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha aprovat aquest dilluns una moció institucional per homenatjar-lo amb la dedicatòria d’un carrer o una plaça.

Arturo Pomar Salamanca va ser sis vegades campió d’Espanya d’escacs –la primera amb només 14 anys– i el 1962 va ser distingit amb el títol de Gran Mestre Internacional.

Va competir contra campions mundials

L’escaquista, nascut a Palma de Mallorca, va venir a viure a Sant Cugat el 1971 i hi va passar més de la meitat de la seva vida.

Amb 12 anys, Pomar es va fer cèlebre al realitzar taules en el Torneig Internacional de Gijón amb el campió del món del moment, Aleksandr Alekhin.

Pomar és des d’aleshores el jugador més jove que mai ha fet taules amb un campió del món amb un control de temps normal.

Set vegades campió d’Espanya

El 1946, encara amb 14 anys, va guanyar el Campionat d’Espanya absolut,un títol que va aconseguir sis vegades més (en els anys 1950, 1957 el, 1958, 1959, 1962 i 1966).

Paral·lelament, el 1950 va aconseguir la categoria de Mestre Internacional i el 1962 la de Gran Mestre Internacional –la més alta que concedeix la Federació Internacional d’Escacs–, el primer jugador d’Espanya a aconseguir aquest títol.

Aquell mateix any va ser capaç de fer taules amb el mític jugador Bobby Fischer en el Torneig Internacional d’Estocolm.

Els clubs d’escacs també se sumen

La moció aprovada en el ple acorda reconèixer «la figura d’Arturo Pomar Salamanca com a genial jugador d’escacs» i denominar una via o plaça pública del municipi com Arturo Pomar, segons l’informe preceptiu de la Comissió de Nomenclàtor.

Notícies relacionades

També s’impulsarà conjuntament amb els clubs d’escacs locals la celebració anual d’un esdeveniment esportiu centrat en el món dels escacs.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat