Als 77 anys

Mor Gal Costa, llegenda de la música brasilera

Mor Gal Costa, llegenda de la música brasilera

Tiziana Fabi / AFP

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

La cantant Gal Costa, llegenda de la música brasilera de veu cristal·lina i musa del tropicalisme, ha mort als 77 anys, segons ha anunciat aquest dimecres la seva agència de premsa.

«Lamentablement, confirmem aquesta informació», ha dit a l’AFP el responsable de premsa, sense especificar les causes de la defunció. Gal Costa va haver de cancel·lar un concert al festival Primavera Sound de São Paulo el cap de setmana passat després de ser intervinguda quirúrgicament al setembre per extirpar-li un nòdul de la cavitat nasal.

Tenia un fill adoptiu de 16 anys.

Nascuda a Salvador de Bahía i reconeguda per la seva melena de color castany i el seu somriure seductor, va ser una de les principals figures del moviment tropicalista a finals de la dècada del 1960, juntament amb altres cantants llegendaris com Gilberto Gil i Caetano Veloso.

Notícies relacionades

«Estic molt commogut i entristit per la mort de la meva germana Gal Costa», ha tuitejat Gilberto Gil, de 80 anys.

«Gal Costa va ser una de les més grans cantants del món, una de les principals artistes que va portar el nom i el so del Brasil per tot el món [...] El nostre país ha perdut una de les seves grans veus», ha reaccionat, per la seva banda, el president electe Luiz Inácio Lula da Silva a Instagram.

Temes:

Brasil Música