Festival de la cançó

Aquests són els 18 participants del Benidorm Fest 2023, que aspiren a representar Espanya a Eurovisió

Aquests són els 18 participants del Benidorm Fest 2023, que aspiren a representar Espanya a Eurovisió

RTVE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agoney (’OT 2017’), Alice Wonder, Alfred García (‘OT 2017’), Twin Melody o la banda Meler figuren entre els 18 artistes seleccionats per participar al Benidorm Fest, i només un, del total d’aspirants, tindrà bitllet per representar Espanya al Festival d’Eurovisió 2023, que se celebrarà a Liverpool el pròxim 13 de maig.

Inés Hernand, presentadora de les gales de ‘Benidorm Fest 2023’ juntament amb Mónica Naranjo, va donar a conèixer el nom dels 18 candidats –i d’una quota de reserva per si algú es posa malalt o no vol anar finalment al festival– que aniran al Benidorm Fest. Després d’aquesta prova, només serà un el que representi Espanya en la pròxima edició d’Eurovisió.

Els representants seleccionats són:

1. Agoney (solista).

2. E’Femme (grup).

3. Fusa Nocta (solista).

4. Blanca Paloma (solista).

5. Aritz Arén (solista).

6. Rakky (solista).

7. Alfred García (solista).

8. Sofía Martín (solista).

9. Alice Wonder (solista).

10. Famous (solista).

11. Megara (grup).

12. Vicco (solista).

13. Twin Melody (duo).

14. José Otero (solista).

15. Karmento (solista).

16. Sharonne (solista).

17. Meler (grup).

18. Siderland (grup).

En el cas de Blanca Paloma, aquesta seria la segona vegada que assistiria al certamen després de quedar l’any passat en cinquena posició. I per al cantautor català, Alfred García, si fos el guanyador del Benidorm Fest suposaria la segona vegada que aniria al Festival Europeu de la Cançó després d’haver-hi participat amb Amaia el 2018.

Quant a edats i estils, les candidatures són per a tots els gustos ja que hi ha una àmplia diversitat musical: des del pop més comercial, a les balades, el folk o el flamenc. També hi ha fusió, rock i fins i tot sons llatins. Sobre la selecció dels candidats, aquest any destaca no només la presència de cantants professionals, sinó que també s’han escollit altres propostes de comunitats àmplies com la xarxa social Tik Tok.

Notícies relacionades

De les 876 candidatures rebudes, l’equip d’experts, a diferència de l’any passat, que en va elegir 14, ha escollit 18 candidats a causa de l’alt nivell de les propostes.

Aquest dissabte, en horari de màxima audiència, tindrà lloc la gala promocional dels elegits a La 1 i a RTVE Play. Una vegada coneguts els noms i les cançons que defensarà cada un, arribarà el certamen musical, que se celebrarà entre els mesos de gener i febrer del 2023 a la ciutat valenciana. El 19 de gener començarà, el 31 de gener serà la primera semifinal, el 2 de febrer la segona semifinal i el 4 de febrer la final.