Conflicte obert

L’Escola Escriptura rep suport europeu en el seu pols amb l’Ateneu Barcelonès

Representants del grup promotor del comitè d’empresa i la junta directiva van acordar asseure’s a dialogar

L’Escola Escriptura rep suport europeu en el seu pols amb l’Ateneu Barcelonès
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Davant la situació que està vivint l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’European Association of Creative Writing Programmes (EACWP) ha redactat un comunicat de suport a la tasca del centre davant el conflicte amb l’Ateneu Barcelonès. Estan preocupats per l’enfrontament actual entre els treballadors de l’Escola d’Escriptura i la junta de l’Ateneu. El 14 d’octubre van acordar asseure’s a dialogar.

El dèficit de l’emblemàtica institució del carrer de la Canuda i l’interès de recaptar el màxim a través de l’Escola d’Escriptura i dels alumnes que assisteixen a classes virtuals sense trepitjar l’Ateneu ha disparat les alarmes i mobilitzat els homòlegs europeus de l’Escola. «L’assemblea de l’Associació Europea de Programes d’Escriptura Creativa (EACWP), reunida en el seu simposi anual a la ciutat d’Arnhem, els Països Baixos, declara el seu total suport al nostre soci Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i especialment als seus directors i professors, en la situació actual», assenyalen al comunicat enviat aquest dimarts al matí. «L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès és unànimement respectada per tots els col·legues europeus per l’excel·lència dels seus cursos i professors, així com pel seu compromís i participació en els esdeveniments i projectes pedagògics de l’associació. S’ha convertit en una de les escoles d’escriptura creativa de referència, un model pedagògic i un ambaixador de la llengua i cultura catalanes a Europa», afegeixen.

L’EACWP inclou universitats i centres educatius del Regne Unit, Bèlgica, França, els Països Baixos, Itàlia, Finlàndia, Portugal, Àustria, Espanya i altres països d’Europa, així com d’altres no europeus de països com l’Argentina, el Canadà i Israel. Desitgen que «s’arribi a una ràpida solució als problemes actuals, que tingui en compte la magnífica feina dels professors i directors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i la seva excel·lència pedagògica».

Notícies relacionades

En total representa 30 escoles i institucions dedicades a l’ensenyament de l’escriptura creativa de 18 països europeus. L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès en va ser una de les institucions fundadores, el 2010.

Lliure accés

El 14 d’octubre, fa poc més d’una setmana, els treballadors de l’Escola d’Escriptura i de la junta directiva de l’Ateneu Barcelonès van decidir iniciar un diàleg gràcies a un mediador. Des d’aleshores el grup promotor per a la constitució d’un comitè d’empresa de les treballadores i treballadors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès ha vist com la junta ha permès que els treballadors de l’Escola d’Escriptura, tant de la modalitat presencial com virtual, tinguin accés lliure a l’Ateneu Barcelonès durant tot l’any, tant si imparteixen cursos en aquell moment com si estan en període de vacances. Per als treballadors, era un dret innegociable.