Guardó

Abacus Cooperativa guanya el Premi Empresa Cultura 2022

Aquesta distinció té l’objectiu de promoure i donar visibilitat a les empreses que destaquin pel seu compromís, la seva contribució al foment i suport de la cultura a Catalunya.

  • Abacus estrena el seu nou model de llibreria a Barcelona

Una botiga d’Abacus al barri de Sant Andreu.

Una botiga d’Abacus al barri de Sant Andreu. / ALEJANDRO GORDO

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’empresa Abacus Cooperativa ha sigut la guanyadora del Premi Empresa Cultura 2022 que atorga la Fundació Catalunya Cultura. Aquest guardó té l’objectiu de promoure i visibilitzar les empreses que destaquin pel seu compromís i la seva contribució al foment i suport de la cultura a Catalunya.

El jurat del Premi Empresa Cultura estava integrat per Ezequiel Giró (president del Grup Giró), Elvira Dyangani Ose (directora del MACBA), Marc Martí (guanyador del premi el 2021), Mar Nogareda (vicepresidenta executiva d’Hipra) i Ferran Rodés (president executiu d’ISP).

Els membres del jurat han decidit premiar Abacus Cooperativa «pel seu compromís, resiliència i aposta per la proximitat en totes les seves iniciatives; per la seva capacitat de divulgació pedagògica, així com per fomentar permanentment el debat entorn de la cultura universal».

Abacus és una cooperativa de consum fundada el 1968 a Barcelona que va néixer com un projecte de transformació social per facilitar l’accés a productes de cultura, educació i oci, a un preu més baix i de bona qualitat. L’empresa recolza la cultura a través de premis, convocatòries i accions dedicades a la producció cinematogràfica, l’art, la divulgació històrica i l’educació.

A més de promoure les accions per impulsar la difusió de projectes culturals, Abacus Cooperativa ha organitzat i avalat iniciatives com ‘Cicle de Diàlegs amb la cultura, l'educació i l’oci’,Fixing the Future Festival’, la segona temporada de la sèrie ‘Obrint Plaça’ de TV-3, o la primera edició dels Premis Sàpiens.

Notícies relacionades

El premi Empresa Cultura (PEC) s’ha donat a conèixer a la Gala Impulsa Cultura 2022, que ha tingut lloc al Teatre de Sarrià, en la qual la Fundació també ha concedit el premi Impulsa Cultura (PIC) 2022.

Aquest guardó, dotat amb 10.000 euros i una obra de l’artista Musa71, reconeix un dels 10 projectes finalistes que ha participat al Programa Impulsa Cultura d’aquest any que hagi destacat per la seva sostenibilitat, proposta de valor, capacitat de rèplica i de teixir aliances. Els altres finalistes, Sala Fènix, Identify, Orthemis, Muntem un festival, Music.cat, Passenger Tales, El repte literari, Qualsevol nit, Festival Wallay y Vozes, han presentat les seves iniciatives davant d’un públic integrat principalment per representants del sector empresarial.