Empreses

Abacus ven la seva planta logística per 31,5 milions

La venda del magatzem, que continuarà ocupat per la cooperativa, saneja els comptes i permet enfortir la venda ‘online’ en 24 hores

Abacus ven la seva planta logística per 31,5 milions
3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Abacus ha decidit vendre el seu magatzem de Vilanova del Camí per 31,5 milions d’euros, segons fonts del mercat. L’operació suposa vendre l’immoble i compromet Abacus a mantenir-s’hi com a inquilí durant 17 anys, en el que els anglosaxons coneixen com a operació de ‘sale&leaseback’. L’objectiu és enfortir el balanç financer de la cooperativa cultural i dotar-la de recursos per invertir en digitalització, continguts educatius i producció audiovisual. També en el desenvolupament de la venda ‘online’.

El comprador és el fons Pictet Alternative Advisors i el seu soci local Freo. La nau venuda té una superfície de 25.000 metres quadrats, amb 18 molls de càrrega que permeten donar servei a les 48 botigues d’Abacus, gestionar els enviaments en 24 hores generats per la venda ‘online, així com a les escoles i empreses. Un dels grans avantatges d’aquest magatzem és una ubicació estratègica, amb bones connexions per carretera.

Abacus aspira a què aquesta venda i el pacte d’una renda estable i predictible permeti que les empreses es consolidin com a firma de referència en l’àmbit de l’educació, la cultura i l’oci, des dels valors del cooperativisme.

La venda ha estat assessorada per Savills i Audiconsultores ETL Global, i Pictet i Freu per Andersen, Pérez Lorca, Ernst & Young, Deerns i Longevity.

Abacus, cooperativa fundada el 1968, té un milió de socis de consum i un perímetre de facturació de 90 milions d’euros. La nova estratègia de llibreries d’Abacus se centra en l’enviament de llibres en menys de 24 hores a qualsevol lloc de l’Estat. Mitjançant la compra ‘online’, qualsevol persona podrà accedir a qualsevol llibre gràcies a la central logística de Vilanova del Camí, a l’Anoia, on es disposaran de més de 160.000 títols i on es procedirà a l’enviament, ja sigui al domicili del client o amb recollida l’establiment Abacus escollit.

Per potenciar el vessant de llibreria de les botigues Abacus, la firma manté una gran aposta per la selecció de personal amb l’objectiu de millorar l’atenció als lectors.

Recentment, Abacus s’ha fusionat amb la cooperativa Som —que inclou marques com ara Sàpiens, Petit Sàpiens, El Món d’Ahir, Cuina, Descobrir, Arrels, Ara Llibres, Amsterdam llibres, La Casa dels Clàssics i Atlas of the Future— amb la voluntat de construir un projecte de país en els àmbits de la cultura, l’educació i el cooperativisme. Abacus té 48 establiments a Catalunya, València i les Balears

Notícies relacionades

El grup Pictet, fundat el 1805 i amb seu a Ginebra, gestiona 653.000 milions d’euros en actius. Freo, companyia de gestió d’actius immobiliaris fundada el 1996, té 2.000 milions d’euros sota gestió. El grup Pictet és una societat col·lectiva propietat de vuit socis gestors, amb uns principis de successió i transmissió que s’han mantingut invariables des de la seva fundació l’any 1805. Ofereix, únicament, serveis de gestió de patrimonis, gestió d’actius, inversions alternatives i altres serveis relacionats amb actius. El Grup no executa activitats de banca d’inversió ni concedeix préstecs comercials.

El grup és un dels principals gestors independents de patrimonis i actius a Europa amb 27 oficines a 17 països del món, Pictet Alternative Advisors (PAA) és una línia de negoci independent dins del grup Pictet, responsable de les inversions directes i indirectes en ‘hedge funds, private equity’ i actius immobiliaris per a clients tant particulars com institucionals. PAA té en plantilla prop de 100 especialistes en inversions alternatives i gestiona 36.200 milions d’USD, amb 7.100 milions d’USD en ‘hedge funds’, 21.900 milions d’USD en ‘private equity’ i 4.300 milions de dòlars en actius immobiliaris (a finals de març del 2022).