Més ben dotat que el Nobel de literatura

El premi Planeta escalfa motors amb rècord de manuscrits

El guardó, que es concedirà aquest dissabte, ha rebut 846 originals procedents de totes parts del món

El premi Planeta escalfa motors amb rècord de manuscrits

El Periódico

1
Es llegeix en minuts

El premi Planeta escalfa motors. La 71a edició del guardó bat de nou rècord de participació amb un total de 846 manuscrits presentats que confirmen, una vegada més, l’interès que aquest genera en l’àmbit de les lletres tant a Espanya com a Llatinoamèrica i a la resta del món.

El premi Planeta de novel·la 2022 està dotat amb un milió d’euros per a l’obra guanyadora i amb 200.000 euros per a l’obra finalista i és un dels més ben dotats del món, més fins i tot que el premi Nobel de literatura. La seva concessió tindrà lloc aquest dissabte 15 d’octubre, festivitat de Santa Teresa, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona), en el transcurs d’un sopar literari.

Procedència diversa

El jurat del premi estarà integrat per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora editorial del grup Planeta i secretària del jurat amb vot.

La procedència de les novel·les rebudes aquest any és molt diversa. A més d’Espanya, amb 405 obres, destaquen Amèrica del Sud amb 224, Amèrica del Nord amb 82, Amèrica Central amb 35, la resta d’Europa amb 23 i Àsia amb 4.

Notícies relacionades

Concretament, des d’Andalusia, l’organització ha rebut 9 manuscrits de Cadis, 8 d’Almeria, 4 de Còrdova, 6 de Granada, 5 de Huelva, 3 de Jaén, 10 de Màlaga i 22 de Sevilla.

L’any passat el Planeta va anar a parar a Carmen Mola, un pseudònim sota el que s’ocultaven fins al moment de la concessió del premi els escriptors Antonio Mercero, Agustín Martínez i Jorge Díaz, fet fins al moment desconegut i que es va revelar quan aquests van acudir a rebre’l. El títol de la novel·la guanyadora va ser ‘La bèstia’.