La gran cita del cine fantàstic

Sitges-2022: torna la febre fantàstica prepandèmica

El festival anuncia una venda d’entrades similar a la de l’edició rècord del 2018 i la visita de, entre altres convidats, l’actor Lee Jung-Jae, el popular 456 d’‘El juego del calamar’

Sitges-2022: torna la febre fantàstica prepandèmica

EPC

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Amb la pandèmia batent-se, aparentment, en retirada, el Festival de Sitges recupera velles i bones sensacions. Després de dues edicions agitades, que si van tirar endavant va ser més aviat per la vocació irreductible dels seus organitzadors i la passió indòmita dels fans del fantàstic, Sitges recobra per fi la normalitat, o el que entenguéssim per normalitat el 2019: en el dia d’avui s’han venut gairebé 47.000 entrades, una xifra que, segons ha afirmat en la presentació del festival el seu director, Ángel Sala, apunta números de rècord, als de la històrica edició del cinquantenari el 2018, en què es van vendre gairebé 68.000 entrades. I això només només pot ser motiu de joia: hi ha moltes ganes de Sitges, de fantàstic, de cine en pantalla gran. I sense restriccions.

Una altra dada que apunta que Sitges mostra gran vàlua: la rutilant llista de ‘celebrities’ del gènere que visitaran el festival per presentar pel·lícula o rebre algun premi. Ja se sabia que hi anirien grans noms com Dario Argento, Eva Green, Peter Strickland, Quentin Dupieux, Edgar Wright oi Neil Marshall, però ahir Sala va confirmar que la nòmina d’estrelles es completaria, entre d’altres, amb Robert Englund, l’actor rere les fulles de Freddy Krueger; Michel Hazanavicius, l’oscaritzat director de ‘The artist’, i atenció, Lee Jung-Jae, que no és cap altre que el carismàtic 456 d’aquesta sèrie poc coneguda anomenada ‘El juego del calamar’. L’actor coreà, que acaba de guanyar l’Emmy a la millor interpretació pel seu treball, precisament, en la sèrie de Netflix, visitarà Sitges per presentar la seva ‘opera prima’ com a director, el ‘thriller’ polític ‘Hunt’.

Notícies relacionades

Els ‘connaisseurs’ del cine de gènere aplaudiran una altra de les visites que ha anunciat Sala: la del mestre dels efectes especials i el maquillatge Colin Arthur, que rebrà el Gran Premi Honorífic del festival. Seves són les pròtesis dels simis del pròleg de ‘2001: Una odissea de l’espai’, o el bany de sang que queia per les parets de l’Hotel Overlook d’‘El resplandor’, totes dues de Stanley Kubrick. O de les criatures mecàniques de ‘La historia interminable’, del recentment mort Wolfgang Petersen; o del cap tallat del pervers androide Ash (Ian Holm) a ‘Alien’, de Ridley Scott. Un gran de la fantasia, com també ho és el músic Claudio Simonetti, que al capdavant de la banda Goblin va crear les inconfusibles bases musicals del ‘giallo’ en icòniques pel·lícules de Dario Argento com a ‘Profons rosso’ i ‘Suspiria’, i que rebrà a Sitges el Méliès d’Or.

Torna la Zombie Walk

Després de dos anys d’obligat guaret per les restriccions pandèmiques, la tradicional Zombie Walk, aquesta vistosa parada de fanàtics disfressats-maquillats de mort vivent, torna als carrers de Sitges, concretament el 8 d’octubre. Aquest any comptarà amb un destacat padrí, l’esmentat Michel Hazanavicius, que visita el festival per presentar la gran aposta zombi d’aquesta edició, ‘¡Corten!, ‘remake’ de la cinta japonesa de no-morts ‘One cut of the dead’.