Cap de setmana de l’art

La vuitena edició del Barcelona Gallery Weekend comptarà amb 32 galeries i prop de 70 artistes de 20 països

Del 15 al 18 de setembre, centres artístics de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i els Monjos obren les seves portes al públic de manera gratuïta

La vuitena edició del Barcelona Gallery Weekend comptarà amb 32 galeries i prop de 70 artistes de 20 països

EPC / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada del setembre i l’inici de la temporada cultural, la vuitena edició del Barcelona Gallery Weekend torna a obrir de manera gratuïta les portes de més de 32 galeries: 26 a Barcelona, 5 a l’Hospitalet de Llobregat i 1 a Santa Margarida i els Monjos, al Penedès. 

El dijous 15 s’inauguren totes les exposicions que formen part de l’esdeveniment. L’accés per al públic professional començarà a les 12 h, i unes hores més tard, a les 18 h, començaran les visites per al públic general. L’esdeveniment, organitzat per Art Barcelona, durarà fins al 18 de setembre, i pretén posar de manifest la tasca de les galeries d’art com a espais generadors de cultura i coneixement. 

Pintura, escultura, art conceptual, ‘performance’, fotografia, arquitectura... totes les disciplines tenen cabuda en el BGW, en el qual participaran prop de setanta artistes de més de vint països, i molts altres de nacionals tan reconeguts com Esther Ferrer, Susana Solano, Julio González, Eduardo Chillida, Manolo Hugué, Guillermo Pérez Villalt o Isidoro Valcárcel Medina. 

Destaca també l’exposició en homenatge a Joan de Muga, fundador de la galeria Joan Prats, lloc en el qual s’ha organitzat una mostra d’algunes de les obres que formen part de la galeria des dels seus inicis, i que inclouen peces d’artistes de la talla de Miró, Brossa o Tàpies.

Per la seva banda, la galeria Mayoral presenta diversos dibuixos del geni surrealista Salvador Dalí, i la Pigment Gallery, un projecte de gravat calcogràfic generat per màquines electròniques a partir de bases de dades sobre la ciutat, de l’arquitecte Edouard Cabay i l’artista Juan Escudero.

Activitats dinàmiques

El programa també inclou diverses activitats complementàries com trobades, xerrades, passejos, presentacions i visites guiades, que ajudaran a conèixer millor els artistes i galeristes, a més d’aprofundir en les temàtiques de les exposicions. I una de les principals novetats d’aquesta edició, són els anomenats ‘passejos de la curadora’, recorreguts en companyia de sis comissàries independents que guiaran els visitants a través de les propostes de Caterina Almirall, Carolina Ciuti, Carolina Jiménez, Clàudia Elies, Beatriz Escudero i Rosa Lleó. 

A més, hi haurà altres visites que el públic podrà realitzar per compte propi, i una ruta especialment dissenyada per a famílies amb nens, que anirà a càrrec d’Alexandra Laudo. 

Notícies relacionades

L’organització també compta amb esdeveniments professionals destinats a col·leccionistes, crítics d’art, comissaris i representants d’institucions culturals nacionals i internacionals, així com una bossa d’adquisicions orientada als qui vulguin augmentar la seva col·lecció privada.

Barcelona Gallery Weekend no només mira de reivindicar el paper de les galeries com a pilar fonamental de l’ecosistema artístic, sinó també dinamitzar el sector cultural i els seus representants. Des de l’organització asseguren que s’espera més afluència de públic que en edicions anteriors, i que són optimistes respecte al creixement de futures edicions de l’esdeveniment.