Tadeu Jones, Liam Neeson i el desenllaç de la saga ‘After’, entre les novetats de cine de la setmana

Sylvester Stallone fa el seu primer paper de superheroi a ‘Samaritan’, que s’estrena en exclusiva a Amazon Prime Video

Tadeu Jones, Liam Neeson i el desenllaç de la saga ‘After’, entre les novetats de cine de la setmana

Epi_rc_es

4
Es llegeix en minuts

Tadeu Jones, la rèplica espanyola en dibuixos animats d’Indiana Jones, torna a les sales amb una nova aventura en què la seva nòvia, la Sara, i el seu amic la Mòmia l’ajudaran a trobar la taula maragda, mentre el nou ‘sex-symbol’ Hero Fiennes-Tiffin reprèn el seu paper de Harvin Scott a ‘After. Amor infinito’.

‘Tadeu Jones 3. La taula maragda’

El director de cine d’animació val·lisoletà Enrique Gato continua la saga Tadeu Jones, que va començar el 2004 amb ‘Tadeu’, el seu primer curt dedicat al popular arqueòleg aficionat, amb un tercer llargmetratge titulat ‘Tadeu Jones 3. La taula maragda’, en què les seves aventures salten de Mèxic a Chicago i, d’allà, a París i a Egipte.

Amb guió de Gato i del còmic Manuel Burque, la pel·lícula –produïda per Telecinco Cinema– mostra Tadeu en plena feina, en unes excavacions a Mèxic, on, fidel al seu estil, destrossa un sarcòfag i desencadena un conjur que posa en perill la vida dels seus amics. Per desfer l’encanteri, la Mòmia, el Jeff i el Belzoni, amb l’ajuda d’una faraona anomenada Ra-amon-ah, emprenen la recerca de la taula maragda.

‘After. Amor infinito’

La quarta i última entrega de la franquícia ‘After’ arriba a les sales aquest divendres dirigida per Castille Landon, responsable també de l’anterior ‘After: Almas perdidas’ (2021), amb l’adaptació d’altres de les novel·les d’Anna Todd, protagonitzada de nou per Josephine Langford com Tessa Young, i el nou ‘sex-symbol’ britànic Hero Fiennes-Tiffin com a Hardin Scott.

La història d’amor d’aquests dos joves, que va saltar a la gran pantalla el 2019 amb ‘After: Aquí empieza todo’, arriba a la fi amb la tornada de Tessa a Seattle, mentre Hardin es manté a Londres després del casament de la seva mare, on s’enfonsa cada vegada més en la seva pròpia foscor. Tessa ja no és la «nena bona» i s’ha de plantejar què vol per al seu futur.

‘Ali y Ava’

‘Ali y Ava’, escrita i dirigida per la britànica Clio Barnard, és una història romàntica amb rerefons social, preparada amb cançons de Karen Dalton, Buzzcoks i Sylvan Esso, sobre un home dedicat a llogar propietats i una professora assistent.

Són dos éssers que, per diferents raons, se senten sols però que acaben trobant-se gràcies a Sofia, la filla dels inquilins d’Ali a qui Ava cuida. A partir d’allà, una connexió profunda comença a créixer entre ells, malgrat les seqüeles de la relació anterior d’Ava i la confusió emocional d’Ali. Tot això alimentat per la passió de tots dos per la música.

‘El mediador’

Liam Neeson es converteix a ‘El mediador’ en un exagent de l’FBI que fa treballs de manera extraoficial rescatant agents secrets, fins que descobreix una conspiració mortal del govern i la seva família és segrestada.

Dirigida pel també productor Mark Williams, amb qui Neeson ja va col·laborar en ‘Un ladrón honesto’ (2020) i en ‘El protector’ (2021), la pel·lícula reprèn el brillant actor irlandès en una altra versió d’un paper que ja, per repetit, no té problemes a interpretar.

‘Fire of love’

La cineasta Sara Dosa escriu i dirigeix el documental ‘Fire of love’, la història d’una insòlita parella de vulcanòlegs francesos, Katia i Maurice Krafft, que, durant dècades, van dedicar la seva vida a estudiar tan a prop com podia la vida dels volcans en erupció.

Van recórrer el planeta, perseguint les evolucions dels volcans actius i les seves conseqüències, documentant els seus descobriments en impressionants fotografies i pel·lícules que ara rescata i reprodueix Sara Dosa en una pel·lícula d’amor a tres bandes: Katia, Maurice i els seus volcans, que, finalment, van ser la causa de la seva mort.

‘Entre valles’

Des de Romania arriba a les sales espanyoles ‘Entre valles’, del director Radu Muntean (Bucarest, 1971), un drama que segueix María, Dan i Ilinca, que fan l’habitual viatge humanitari en què s’embarquen cada final d’any, conduint els seus grans tot terrenys per enfangades carreteres de muntanya per arribar a pobles llunyans i oferir bosses de regals als veïns.

Aquesta vegada es creua en el seu camí un avi solitari i accedeixen a portar-lo a la serradora on suposadament treballa. Però quan el seu cotxe es queda encallat en una rasa i es veuen obligats a passar la nit amb l’avi senil, les seves idees sobre l’empatia i l’ajuda comencen a ser qüestionades.

‘Samaritan’

Notícies relacionades

‘Samaritan’, que s’estrena en exclusiva a Amazon Prime Video aquest divendres, és l’estrena del llegendari actor Sylvester Stallone en un paper de superheroi, un pas que el nord-americà assegura haver disfrutat en especial perquè combina «acció i cor», dos aspectes que troba molt motivadors per a un personatge.

Dirigida per Julius Avery, ‘Samaritan’ és la història de Sam Cleary (Javon ‘Wanna’ Walton), un jove de 13 anys, que sospita que el seu misteriós i solitari veí, el Sr. Smith (Sylvester Stallone), és en realitat un personatge llegendari que s’amaga a plena vista, el vigilant amb superpoders de Granite City, que va ser declarat mort després d’una batalla amb el seu rival, Némesis.

Temes:

Cine