Polèmica

Cancel·len el concert de Plácido Domingo a Xile després de la polèmica per la secta

Plácido Domingo durante un concierto en el Starlite Festival en Marbella.

Plácido Domingo durante un concierto en el Starlite Festival en Marbella. / JORGE GUERRERO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

La promotora del concert que Plácido Domingo tenia previst oferir el 16 d’octubre a Santiago de Xile n’ha anunciat avui la cancel·lació, dies després que es vinculés el tenor espanyol amb una xarxa suposadament dedicada a l’abús, el tràfic i l’explotació sexual.

Segons l’empresa promotora, la cancel·lació es deu a «dificultats en la logística de la gira» i a «una situació que s’escapa de les nostres mans com a productora», per la qual cosa lamenta «les complicacions que això pugui provocar» i procedirà a tornar l’import de les entrades.

La setmana passada el nom del tenor espanyol va aparèixer vinculat a una coneguda «Escola de Ioga» de Buenos Aires que en realitat actuava com a tapadora per amagar una secta que durant gairebé tres dècades s’hauria lucrat amb l’extorsió, la prostitució i el blanqueig de diners.

Divendres passat, la Justícia argentina va autoritzar el registre de la seu en el centre de la capital argentina i va ordenar la detenció de 19 persones, entre elles el fundador de l’escola, un notari de 84 anys anomenat Juan Percowicz.

El 2019 Plácido Domingo ja es va veure obligat a renunciar al seu lloc de director de l’Òpera de Los Angeles després que una desena de dones presentessin una denúncia per comportament impropi, i la prestigiosa institució decidís obrir una investigació interna.

Notícies relacionades

Dilluns, i en declaracions a la televisió Azteca TV, el tenor va negar qualsevol vincle amb la presumpta secta argentina.

«Han vist que està tot comprovat que no hi ha res, el que sento molt és que era un grup que jo... d’amics, que considerava músics, vam estar en una ocasió, els vaig convidar a treballar, i desgraciadament no ha sigut així, però bé, en fi, sens dubte que jo no tinc res a veure en això», va afirmar el tenor espanyol.