Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Un campament masclista i Plácido Domingo

Són notícies semblants quant al fons, que no és cap altre que el tracte de menyspreu envers les dones i com cap d’ells accepta, com a homes, un paper d’igual a igual en les relacions

1
Es llegeix en minuts
Un campament masclista i Plácido Domingo

Aquesta setmana s’han publicat dues notícies que tenen un important punt de connexió. Llegeixo en una que a Màlaga s’ha celebrat aquests dies un «campament masclista» per «seduir» dones perquè els homes estan «farts» que els ignorin. Asseguren que amb el seu «mètode» poden aconseguir quedar amb totes les que vulguin. D’altra banda, una investigació de la justícia argentina apunta que Plácido Domingo és l’autor d’una trucada a una xarxa d’explotació sexual, «la secta de l’horror». Recordem que el tenor va ser acusat per 27 dones d’assetjament sexual l’any 2020. Un informe d’un sindicat dels EUA va confirmar aquestes situacions, «dins i fora de l’àmbit de treball». Al principi ell ho va negar tot. Després, Domingo va reconèixer «tota la responsabilitat».

Notícies relacionades

Encara que sembli que les dues notícies queden lluny, estan molt vinculades quant al fons, que no és cap altre que el tracte de menyspreu envers les dones i en com cap d’ells accepta, com a homes, un paper d’igual a igual en les relacions. En el primer cas, tracten les dones com si fossin premis d’una tómbola, se’n riuen perquè les consideren inferiors intel·lectualment, diuen que utilitzen tàctiques de seducció quan són estratègies de manipulació i les acusen de no respondre a les seves atencions quan el que han de fer és gestionar la seva frustració. Sobre Plácido Domingo, aquesta trucada no estranya amb els seus antecedents, que ell mateix va assumir. Si assetjava les seves companyes, menys li devia importar fer-ho a unes desconegudes. Una mostra més que la deshumanització de les dones (companyes de feina o explotades) és contínua, lluny de ser considerades persones. Això sí, que rendible va ser tot per criticar el Me Too i el fet que les dones parlessin.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els dos casos demostren l’abús de poder, de superioritat, de ser uns homes acomplexats que ni accepten ni respecten. El problema és que vivim en una societat en què hi ha homes que s’apunten a cursos de masclisme mentre una altra part aplaudeix i acompanya un confés assetjador sexual, més enllà del treball. L’horror és fer honors del masclisme.