Escàndol judicial

Una investigació argentina relaciona Plácido Domingo amb les activitats d’una xarxa de tràfic sexual

  • El tenor és citat en converses telefòniques en el marc de la causa contra l’Escola de Ioga de Buenos Aires.

  • Una de les gravacions és atribuïda fins i tot al famós cantant, que havia estat a Buenos Aires la setmana passada

Una investigació argentina relaciona Plácido Domingo amb les activitats d’una xarxa de tràfic sexual

EFE

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

 

Plácido Domingo es va presentar durant la primera setmana d’agost al Teatro Colón de Buenos Aires. El públic va aplaudir dempeus les seves interpretacions de fragments de La traviata i Il trovatore, de Giuseppe Verdi, sense saber que, gairebé alhora, la Policia Federal argentina el tenia en el focus d’una investigació d’abast, relacionada amb una secta que, sota l’empara de l’ensenyament de ioga, estava vinculada al tràfic de persones i l’oferta de serveis sexuals.

El nom del tenor apareix suposadament en diverses converses telefòniques interceptades en el marc de la investigació sobre la desmantellada Escola de Ioga de Buenos Aires. El seu líder, l’octogenari Juan Percowicz, és un dels 24 arrestats per les forces de seguretat.

En un d’aquests àudios, de data desconeguda, s’hi al·ludeix a una suposada trobada entre Domingo amb una dona que forma part de la secta i a qui l’anomenen amb el sobrenom de ‘Mendy’, segons les primeres informacions. En una altra gravació hi apareix la mateixa veu atribuïda al cantant: «Quan sortim del sopar venim separats». Una de les gravacions filtrades pels mitjans de premsa presenta ‘Mendy’ amb un interlocutor que no s’ha identificat. «Plácido va dir que podia venir a visitar-nos, és a dir, que vindrà a visitar-me. Perquè ell va a casa a Nova York i ho va recordar ahir». I afegeix: «M’hauré de sacrificar una vegada més, tinc molta vocació de servei». Hi ha, a més, una xerrada entre Mendy i el comptador Percowicz, a qui avisa: «Ja em va trucar (Domingo) i va armar la matufia [engany] perquè em quedi a l’hotel sense que els agents se n’adonin». I un bromista Percowicz li respon: «Què degenerada que ets». Comentari a què ella afegeix: «Em sembla que una miqueta vas col·laborar amb aquest producte».

L’Escola de Ioga de Buenos Aires ha funcionat en aquesta clau delictiva al llarg de tres dècades i anys enrere ja havia estat en el punt de mira de la justícia. El jutge Ariel Lijo va tornar sobre aquesta causa i va ordenar les escoltes telefòniques. El tenor, que ha sigut denunciat per assetjament sexual als Estats Units, no és objecte de la investigació del magistrat.

La imatge de Domingo s’ha vist afectada pels fets que el van involucrar als Estats Units, al punt d’haver de fer un pas al costat a l’Òpera de Los Angeles.

L’abast de la secta

Notícies relacionades

La implicació de Domingo en l’escàndol de l’Escola de Ioga de Buenos Aires, una organització delictiva que, sota la promesa del desenvolupament espiritual reclutava i sotmetia centenars de persones, no va fer més que treure al cantant del lloc de les aclamacions pels seus dons vocals per tornar a ubicar-lo en el pla de la sospita.

El grau de perversió de la secta liderada per Percowicz ha provocat un fort impacte a l’Argentina. No només perquè aquesta escola rebia patrocinis d’importants empreses i bancs, sinó pel seu propi funcionament i el mecanisme d’acumulació econòmica sobre la base de l’explotació de les persones i l’ús dels diners en el negoci immobiliari. La Policia ha confiscat més d’un milió de dòlars en un dels registres.