Cerimònia polèmica

Els Oscars 2023 tornaran a entregar tots els premis durant la gala

Els Oscars 2023 tornaran a entregar tots els premis durant la gala

AFP / Frederic J. Brown

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Oscars tornaran a anunciar els guanyadors de tots els premis durant la gala, en lloc d’entregar les estatuetes de les categories tècniques una hora abans de l’emissió en directe.

El nou conseller delegat de la institució, Bill Kramer, va afirmar a A. Frame, la revista de l’Acadèmia, que li agradaria tornar a veure «que totes les disciplines artístiques i científiques són honrades durant l’espectacle».

«Necessitem produir uns Oscars que celebrin el treball col·laboratiu de la indústria», va afegir.

En l’última edició dels premis, de les 23 categories que conformen els Oscars, vuit es van anunciar abans que arrenqués la gala, mentre acabava l’alfombra vermella i la gran majoria de convidats encara no s’havia assegut en el Dolby Theatre de Los Angeles (EUA).

Després, durant la retransmissió, es va emetre un resum amb les reaccions dels vencedors.

Les categories afectades van ser millor documental, millor edició, millor maquillatge i perruqueria, millor disseny de producció, millor so, millor curt, millor curt animat i millor banda sonora.

El canvi va reduir la presència hispana en la cerimònia, ja que els espanyols Alberto Mielgo i Leo Sánchez van recollir durant aquest tram l’Oscar a millor curt animat per ‘The Windshield Wiper’.

Aquella decisió va fer enfadar molts, i organitzacions sindicals que representen editors, músics i enginyers de so van plantejar organitzar un boicot i van proposar que els nominats rebutgessin la invitació a la cerimònia.

Notícies relacionades

El 2018, l’Acadèmia ja va anunciar la seva intenció de treure de la gala els premis tècnics i entregar-los durant la pausa publicitària, però es va retractar després del rebuig de la comunitat cinèfila.

Altres premis, com els Grammy i els Latin Grammy, entreguen la majoria dels guardons en una cerimònia prèvia que no s’emet per televisió, tot i que el seu cas està més justificat perquè compten amb gairebé un centenar de categories (algunes per cada estil de música) davant les 23 dels Oscars.

Temes:

Oscars