‘Streaming’

‘Prey’ bat els rècords de visionament de la plataforma Hulu

‘Prey’ bat els rècords de visionament de la plataforma Hulu

Hulu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Disney+ ha anunciat que la pel·lícula ‘Prey’ ha aconseguit l’estrena número 1 a Hulu fins ara, incloses totes les estrenes de pel·lícules i sèries de televisió. A més, va ser l’estrena cinematogràfica més vista a Star+ a Amèrica Llatina i Disney+ sota la marca Star a tots els altres territoris, segons les hores vistes en els primers tres dies del llançament.

La pel·lícula, una preqüela de ‘Predator’, és l’entrega més nova fins ara de la franquícia, que va arribar a les pantalles per primera vegada amb el clàssic d’acció d’Arnold Schwarzenegger el 1987.

Des d’aleshores, les sanguinàries criatures han massacrat els humans a les selves centreamericanes, a Los Angeles i a planetes llunyans, i fins i tot s’han enfrontat als monstres d’‘Alien’ en dues pel·lícules.

L’última entrega se situa segles abans, a l’Amèrica del Nord de 1719, on el depredador segueix el rastre de caçadors comanxes, de paranyers francesos a la recerca de pells i de búfals.

El director de la preqüela, Dan Trachtenberg, va dir en la preestrena del mes passat al festival Comic-Con de San Diego que s’havia inspirat per fer la pel·lícula perquè «els nadius americans, especialment els comanxes, sovint han sigut relegats a interpretar el company o el brivall, i mai l’heroi».

Durant el segle XIX, els comanxes es van enfrontar als europeus i a altres pobles natius americans a les planes del sud del que avui són els Estats Units, cosa que els va valer una reputació de temibles.

Hollywood els ha retratat principalment com enemics brutals, com en el clàssic ‘western’ de John Ford ‘Más corazón que odio’, informa Reuters.

En la nova entrega, Amber Midthunder interpreta l’heroïna Naru, una jove que ha de lluitar per partida doble: contra el sexisme dins de la seva pròpia tribu i contra el brivall.

La decisió de 20th Century Studios, propietat de Disney, de «recolzar una pel·lícula com aquesta, en la qual no només hi ha una heroïna d’acció, sinó una heroïna d’acció indígena... és una cosa que no recordo haver vist mai», va dir l’actriu.

La preqüela s’ambienta en «una època real de la història per a nosaltres, que no és tan llunyana [quan] tenia avantpassats que eren per allà fent coses genials, ¿saps?».

‘Depredador: La presa’ es va rodar en anglès, francès i comanxe, però els actors natius americans van tornar a gravar els seus diàlegs perquè tota la pel·lícula es pugui veure en comanxe, una primícia en un film de gran estudi, segons la productora Jhane Myers, ella mateixa comanxe.

Notícies relacionades

Per a Midthunder, el pensament diari en el rodatge era «no defraudar els comanxes en primer lloc, però específicament els indígenes».

«I si això funcionés i ho aconseguíssim, que bo seria per a nosaltres: poder veure una pel·lícula i sentir-nos representats i reflectits d’una manera de la qual estar orgullosos», va dir. «Perquè això no ocorre sovint».

Temes:

Disney+