Continuen obertes les inscripcions per als guardons Poble de l’Any

Aquests premis, impulsats per Prensa Ibérica i EL PERIÓDICO, ‘Diari de Girona’, ‘Regió 7’ i ‘Empordà’, tenen l’objectiu de posar en valor les iniciatives locals més destacades en l’entorn rural i marítim català

Continuen obertes les inscripcions per als guardons Poble de l’Any
2
Es llegeix en minuts

S’ha allargat el període de presentació de candidatures als guardons Poble de l’Any. Fins al 31 d’agost, els ajuntaments i entitats socials dels pobles catalans poden demanar la participació en la iniciativa, que estrena aquest any Prensa Ibérica, per continuar recolzant la tasca que porten a terme els municipis petits i els seus entorns marítims i rurals.

A Catalunya, el grup editorial ha reunit les seves quatre capçaleres –EL PERIÓDICO, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà– per localitzar i premiar les millors iniciatives en el marc del Poble de l’Any, amb unes candidatures que es tancaran definitivament el dimecres 31 d’agost. El grup editorial llança aquest projecte per visibilitzar i combatre les problemàtiques que hi ha al voltant de la despoblació tant a Catalunya com a tot Espanya. I premiar, així mateix, els projectes que fomenten el desenvolupament d’aquestes regions. Actualment, els pobles catalans es veuen perjudicats pel poder d’atracció econòmica que es genera al voltant de les ciutats, quant a oportunitats laborals i d’oci, infraestructures i mitjans de transport i han de lluitar contra la despoblació.

S’ha allargat el període de presentació de candidatures als guardons Poble de l’Any fins al 31 d’agost

Entre les candidatures que ja s’han presentat destaquen poblacions com Sant Quintí de Mediona (Barcelona), Solsona (Lleida), la Galera (Tarragona) i Arbúcies (Girona). Els premis es concediran en quatre categories: Poble Agrícola de l’Any –també es tindran en compte les iniciatives ramaderes–; Poble Marítim de l’Any; Poble Tecnològic de l’Any, en què es consideraran projectes tecnològics i de digitalització; i Poble Cultural de l’Any, que contempla cultura, art i artesania.

Notícies relacionades

Els encarregats d’inscriure els pobles o municipis en les diferents categories dels premis són els ajuntaments i les entitats socials, que poden fer-ho a la pàgina web www.millorpoble.cat aportant informació i imatges del poble candidat. Pel que fa a la participació, cada municipi es podrà presentar, com a màxim, a dues de les categories establertes. Aquests guardons, que compten amb el patrocini de Xocolates Torras, Endesa i Tallers Ballús de Toyota, tenen una fase d’inscripció, una d’elecció de finalistes per part d’un jurat d’experts, una de votació popular per part dels lectors i lectores del grup i un acte d’entrega dels premis Poble de l’Any.

EN QUATRE CATEGORIES

Una vegada tancat el període de presentació de candidatures a aquests guardons, a partir del 31 d’agost un jurat qualificat escollirà entre tres i cinc pobles finalistes per categoria, sempre que compleixin els requisits necessaris i hagin demostrat mèrits per ser guanyadors del premi Poble de l’Any. El 2 de setembre es donaran a conèixer els candidats escollits pel jurat per a cada premi. Tanmateix, seran els lectors i lectores d’EL PERIÓDICO, Diari de Girona, Regió 7 i Empordà els encarregats de prendre la decisió final i escollir quins pobles seran els guanyadors de cada categoria, a través d’una votació oberta que es farà a través de la pàgina web millorpoble.cat. Tindran temps fins al 22 de setembre. Els premis Poble de l’Any s’entregaran en un acte que reunirà representants dels pobles finalistes, autoritats i diferents representants d’empreses i associacions el 27 de setembre al Teatre Kursaal de Manresa. A més de Catalunya, els premis Poble de l’Any també se celebraran en altres regions de la geografia espanyola de les capçaleres de Prensa Ibérica. Les candidatures poden presentar-se a la pàgina web www.millorpoble.cat fins al dimecres 31 d’agost.