Adeu mediàtic

Núria Feliu: reaccions a la mort de la cantant

Colau manifesta que «Barcelona no oblidarà mai» l’artista i el Departament de Cultura recorda que «va apostar per la recuperació de la cultura popular»

  • prop de 13.000 persones pateixen un ictus a Catalunya

jjubierre37996746 n ria feliu a barnasants170409132808

jjubierre37996746 n ria feliu a barnasants170409132808 / Juan-Miguel-Morales-Lopez

2
Es llegeix en minuts

La mort de la cantant i actriu Núria Feliu aquest divendres als 80 anys suposa el final d’una veu polifacètica que va donar ales a la música popular a Catalunya. Les reaccions a la seva mort han sigut múltiples i transversals, i la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha anunciat un homenatge «important» a l’artista, matriarca del cuplet, el bolero i el jazz en català.

«Barcelona no l’oblidarà mai», ha manifestat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. «Cantant santsenca, icona de la cultura barcelonina i catalana. Molt popular i molt estimada», ha afirmat durant la sessió plenària d’aquest divendres, que l’alcaldessa ha interromput al conèixer-se la notícia de la mort de la cantant. Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha agraït a l’artista la seva vida «al servei de la música en català».

Símbol de la cultura popular

El Departament de Cultura de la Generalitat també ha mostrat la seva pena per la mort de l’artista «total» i «indiscutible» en el seu compte de Twitter. La consellera Natàlia Garriga l’ha qualificat com una veu que «va apostar per la recuperació de la cultura popular». «El seu compromís amb la llengua i la música van ser permanents», ha detallat.

A més, al programa ‘Planta Baixa’, de TV-3, la consellera ha anunciat un «homenatge important», si bé no ha precisat quan s’efectuarà ni ha donat més detalls sobre l’acte. «La seva figura el mereix», ha remarcat.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha lamentat «profundament» la pèrdua de Feliu. El polític ha rebut la notícia de la seva mort en una botiga de discos de Barcelona, des d’on ha recordat que Feliu «ha acompanyat moltes generacions» i que sempre «ha fet el màxim per la difusió de les nostres músiques i de la nostra llengua».

Notícies relacionades

La cantant Mireia Feliu, neboda de l’artista Núria Feliu, ha destacat de la seva tieta que «la música i el seu saber fer eren com un servei a la comunitat», així com la seva proximitat, perquè estava costat de la gent i anava allà on se li demana que anés. Ho ha dit aquest divendres en una entrevista a TV-3 recollida per Europa Press. Així mateix, ha detallat que l’artista, un «referent», va deixar escrit el seu comiat i somiava que fos «envoltada de música».

Nombrosos reconeixements

La llarga i exitosa trajectòria de Feliu va anar acompanyada de nombrosos premis i reconeixements. Va rebre el Premi de Cultura Popular del Ministeri de Cultura (1976), la Creu de Sant Jordi (1985) i la Medalla d’Honor de Barcelona (2008).

Temes:

Generalitat