A partir de dilluns vinent, 25 de juliol

Les principals claus del Bo Cultural Jove

Aquesta targeta moneder permetrà als joves destinar 400 euros a activitats i productes culturals durant un any

Les principals claus del Bo Cultural Jove

EFE / Enric Fontcuberta (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha garantit que el bo cultural per als joves de 400 euros estarà disponible a partir de dilluns vinent, 25 de juliol.

Així ho ha anunciat aquest dijous 21 de juliol Iceta en roda de premsa des del Ministeri de Cultura i Esport, on ha assenyalat que dilluns vinent es podran inscriure al bo tots aquells joves que facin 18 anys aquest 2022. «Disposaran ja d’una àmplia oferta cultural de productes i serveis», ha assegurat.

El bo cultural és una espècie de «targeta moneder» en què els joves, al llarg d’un any, podran destinar 400 euros a activitats i productes culturals. En aquests 400 euros hi ha tres segments: un de 200 euros de cultura en viu, 100 euros de consum cultural físic (llibres) i 100 euros per al consum de productes digitals.

Dilluns passat, el ministre va anunciar l’adhesió de tots els museus estatals al Bo Cultural Jove, amb el qual es pretén despertar «set de cultura» en els joves que facin 18 anys i així que no se’n desenganxin».

Passos previs

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar el Bo Cultural Jove a principis del mes d’octubre de l’any passat. Concretament, va apuntar que els Pressupostos Generals de l’Estat inclouran aquest bo per als joves espanyols que facin 18 anys, amb l’objectiu d’acostar-los a la cultura espanyola i «entre tots» donar un cop de mà a la indústria cultural.

Notícies relacionades

Des que es va publicar el Reial Decret que regula el Bo Cultural Jove, el Ministeri de Cultura i Esport ha anat avançant en les necessitats tècniques per implantar-lo. Així, el mes de juny passat, va resoldre un tràmit imprescindible per a la implementació del programa i va seleccionar Correus i Telègrafs com a entitat financera del Bo Cultural Jove.

Amb capacitat per ser present a tot el territori, cosa que facilitarà la seva implantació, Correus i Telègrafs s’encarregarà de la facilitació i gestió dels mitjans de pagament del programa d’ajudes del Bo Cultural Jove 2022.