Estrenes de cine

‘El agente invisible’: espies, acció i adrenalina al límit

  • Els germans Russo firmen una cinta d’espies per a Netflix (la de més pressupost de la seva història) plena d’acció hiperbòlica protagonitzada per Ryan Gosling, Ana de Armas i Chris Evans.

‘El agente invisible’: espies, acció i adrenalina al límit

Netflix

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Els germans Anthony i Joe Russo s’endinsen en el gènere d’espies a ‘El agente invisible’, adaptació de la novel·la de Mark Greaney que pretén agafar el relleu de les icòniques sagues de 007 i Bourne a través de la història d’un presidiari reclutat per la CIA per convertir-se en un home sense identitat, ni ombra, ni nom al servei de les feines més perilloses de l’agència. El film s’ha estrenat en cines aquest divendres i arribarà a Netflix, la seva productora, divendres 22.

Quan el tàndem va llegir la novel·la de seguida va saber veure’n el potencial. Una intriga atractiva, ‘set pièces’ d’acció originals i un protagonista al marge de la llei que lluita d’acord amb els seus principis morals i que es rebel·la contra la tirania del sistema. «Ens agradava molt la idea de l’espia que espien, de l’arma mortal a la qual es vol eliminar. És un personatge ple de llums i ombres que sempre intenta no expressar els seus sentiments, molt disciplinat i metòdic, hermètic i, en aquest sentit, ningú millor que Ryan Gosling per interpretar-lo, perquè és un mestre del minimalisme, és capaç de crear complexitat amb una mirada o amb un únic moviment i, a més, té un carisma fascinant», explica Anthony Russo. 

Si Ryan Gosling utilitza el menys és més en la seva interpretació, els germans Russo no s'estan de res a ‘El agente secreto’. Més, és millor. Gairebé una desena de localitzacions en diferents països, escenes d’acció hiperbòliques i hipertrofiades, explosions a dojo, persecucions, lluites, destrucció de castells històrics i un dolent psicòpata a qui dona vida Chris Evans, el seu actor fetitxe després d’haver-hi treballat en quatre ocasions des que els germans es van unir a l’univers Marvel a ‘Capitán América: El soldado de invierno’ fins a ’Vengadores: Endgame’. «Vam pensar en ell des del principi i va col·laborar amb nosaltres en el procés de desenvolupament d’un personatge al límit, excèntric, insà, violent», diu Joe Russo. «És molt divertit interpretar un dolent, sempre et deixen una mica més de llibertat per compondre’l i en aquest cas encara més per la relació de confiança que tinc amb els germans Russo, així que em van deixar assumir riscos», comenta Chris Evans. 

A més d’aquest duo testosterònic, a la pel·lícula hi trobem un nombrós grup de dones poderoses, entre elles Jessica Henwick, que interpreta la cap d’operacions de la CIA, la veterana Alfre Woodard, que ajudarà el protagonista en el seu retir i Ana de Armas, que amplifica el registre d’acció després de la seva participació a ’Sin tiempo para morir’. «Tenia ganes de treballar amb Ryan Gosling (amb qui va coincidir a ‘Blade Runner 2049’) i amb Chris Evans (un dels participant en ‘Puñales por la espalda’, pel·lícula per la qual va ser nominada als Oscars), afirma l’actriu. Però, a més, hi havia una raó més. «No soc l’interès romàntic del protagonista, i no es fa servir el meu personatge com un fetitxe. És important no accentuar la sexualitat de la dona a les pel·lícules d’acció». 

Notícies relacionades

‘El agente invisible’ també recupera Billy Bob Thorton com el reclutador del protagonista amb qui establirà una relació pare i fill. I com a dolent que maneja els fils sense pietat, Regé-Jean Page, entossudit a fer oblidar l’audiència que va ser el galant de ‘Els Bridgerton’ en la primera temporada. 

La pel·lícula ha costat 200 milions de dòlars, i s’ha convertit en l’original de Netflix amb un pressupost més alt. ¿La seva màxima aspiració? Arribar al públic de tants països com sigui possible, cosa que inclou un mercat que se li continua resistint, l’Índia, raó per la qual segurament han fitxat una de les estrelles del Bollywood actual, Dhanush