Festa cinematogràfica

‘Pulp fiction’ obre ‘El millor cinema a la fresca’ de la Sala Montjuïc

  • La sala de cine a l’aire lliure al castell de Montjuïc celebra el seu 20è aniversari projectant grans èxits de les seves edicions anteriors

‘Pulp fiction’ obre ‘El millor cinema a la fresca’ de la Sala Montjuïc
2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘El millor cinema a la fresca’. Així s’anuncia la programació de Sala Montjuïc, un dels esdeveniments cinematogràfics de l’estiu barceloní que millor funciona. Aquest any és el 20è aniversari i ho celebren amb una programació en la qual es barregen títols recents, com ‘Alcarràs’, ‘West side story’ i ‘Un héroe’, amb alguns dels grans èxits en la història d’aquesta gran sala de cine a l’aire lliure ubicada al castell de Montjuïc. 

En primera posició, ‘Pulp fiction’, que ha inaugurat la present edició aquest divendres. Els responsables de Sala Montjuïc van seleccionar 25 films que havien tingut molt bona acollida en anys anteriors i van realitzar una enquesta entre els usuaris. La més votada va ser la pel·lícula de Quentin Tarantino, així que res millor que començar l’edició amb les aventures ‘pulp’ de John Travolta, Samuel L. Jakson, Bruce Willis i companyia.

Els ‘hits’

Mireia Manén, una de les fundadores de Sala Montjuïc, recorda alguns dels ‘hits’ al llarg de la història d’aquesta cita de les nits d’estiu barcelonines: ‘La vida d’Adèle’, ‘Amélie’, ‘Apocalypse now’, ‘Ciudad de Dios’, clàssics com ‘Ningú no és perfecte’ (projectada en dues ocasions) i ‘El gran Lebowski’, «en la projecció de la qual va aparèixer un espectador disfressat com a Jeff Bridges al film».

Notícies relacionades

Iniciades el 2003, les sessions s’han realitzat puntualment amb l’excepció de la del 2020, l’any del confinament. Va estar a punt de celebrar-se, però les mesures per combatre la covid ho van impedir, com va ocórrer amb tantes altres manifestacions culturals. «La fórmula va funcionar molt bé des del principi i s’ha sabut mantenir. El públic s’acostuma a les pel·lícules en versió original, el context en el qual es projecten els films, la música en viu abans de cada projecció», explica Manén, que evoca també les projeccions de films muts amb música en directe, com va aconseguir ‘El maquinista de la General’, de Buster Keaton, o amb ‘El fantasma de l’Òpera’, «amb 60 músics procedents de l’Orquestra Jove de l’Acadèmia del Liceu».

Aquest any hi ha quatre sessions programades en col·laboració del Festival Grec. L’aforament màxim és de 2.800 persones i, tot i que l’any passat va ser menor a conseqüència de les restriccions per la pandèmia, en aquesta edició serà en 2.450 espectadors. A més dels títols citats, podran veure’s fins al 5 d’agost –dia en què es projecta una pel·lícula sorpresa– títols com ‘Grease’, ‘Interstellar’, ‘Lost in translation’, ‘Relatos salvajes’, ‘Perseguit per la mort’, ‘Belfast’ i ‘Licorice pizza’.

Temes:

Cine