Nova etapa de la Delegació de la Generalitat

Neix el festival VEU, que portarà la poesia i cançó catalana al cor de Madrid

  • El programa està compost per set concerts, que tindran lloc del 8 de juliol al 15 de desembre, en diferents espais culturals de la capital

Neix el festival VEU, que portarà la poesia i cançó catalana al cor de Madrid

Patricia Martín

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La llengua com a proposta de diàleg intercultural i la veu com representació de l’esperit d’una comunitat cultural i d’un temps. Amb aquest propòsit, la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid ha organitzat el festival Veu, que a través de set concerts exposarà referents de la poesia i la música catalanes consagrats i nous talents al cor de la capital espanyola.

La Delegació de la Generalitat ha iniciat una nova etapa, segons ha explicat la delegada, Ester Capella, i ha triat el festival VEU com una formula nova per «mostrar la cultura catalana i la riquesa que té». I ha triat Madrid com a capital espanyola i europea, amb la voluntat de mostrar «el millor que tenim» per «seduir els espanyols». «Espanya necessita conèixer-nos més i tenim una proposta de diàleg intercultural, hispànica, mediterrània i europea, amb la voluntat que sigui un punt d’inflexió [...], ja que la llengua i la cultura catalanes no són patrimoni exclusiu dels països catalans sinó de tota la humanitat», va explicar en la presentació del festival, acompanyada pels comissaris del Veu, els autors Marta Rovira Martínez i Sebastià Portell.

Així mateix, ha apuntat que «la llengua catalana ens defineix com a nació i ens permet seguir reivindicar-nos», davant tot aquell que vulgui assistir als concerts, que seran gratuïts i només cal reservar l’entrada a través de la web de la Delegació.

El programa

El concert inaugural tindrà lloc el 8 de juliol als jardins de la Delegació a Madrid i comptarà amb la cantant Maria del Mar Bonet, aclamada com la «veu del Mediterrani», i el poeta Biel Mesquida, acompanyats del músic i pianista Dani Espasa.

El 16 de setembre, per celebrar la Diada i també als jardins de la Delegació, tindrà lloc un concert de Roger Mas, cantautor de referència que ha musicat innombrables poetes al llarg de la seva trajectòria.

El 13 d’octubre la sala del Centre Cultural -Llibreria Blanquerna acollirà un concert de jazz poètic, en el qual la cantant i pianista Berta Sala acompanyarà poemes d’Antònia Vicens, Premi Nacional de Poesia, entre altres autors.

El 27 d’octubre, també al Centre Cultural Blanquerna, tindrà lloc una lectura-concert basada en el ‘Cant espiritual’ de Josep Palau i Fabre i les correspondències que manté amb els dos grans cants espirituals que el van precedir en el temps, el d’Ausiàs March i el Joan Maragall.

Institut Ramon Llull

El 10 de novembre és l’hora de la poesia i música electrònica de la mà de la poeta i cantant Laia Malo i el músic i compositor Jaume Reus, que conformen el duet d’electroversia Jansky.

Notícies relacionades

El 24 de novembre i amb el títol ‘Cantar el poema’ actuarà la cantant Lídia Pujol i el poeta i actor Elies Barberà, desafiant els límits i els punts de fricció entre gèneres.

Finalment, el 15 de desembre, al Cercle de Belles Arts, tindrà lloc l’acte de clausura organitzat en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i que estarà protagonitzat pel grup musical Marala, que presentarà el seu últim disc, ‘Jota de morir’.