Obituari

Mor amb 97 anys l’arquitecte Jordi Bonet, director d’obres de la Sagrada Família

  • A més de dirigir les obres per culminar el temple projectat per Antoni Gaudí, va exercir una tasca de divulgació de l’obra de l’arquitecte modernista en simposis i conferències arreu del món

Mor amb 97 anys l’arquitecte Jordi Bonet, director d’obres de la Sagrada Família

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’arquitecte Jordi Bonet i Armengol, director emèrit de les obres de construcció del temple de la Sagrada Família, ha mort amb 97 anys, segons ha informat aquest dimarts el seu fill a les xarxes socials.

Jordi Bonet va exercir de coordinador de les obres de la Sagrada Família des del 1985 fins el 2012, quan va deixar el càrrec amb 87 anys, si bé va continuar vinculat a aquesta tasca com a director emèrit.

Durant la seva etapa com a arquitecte del temple, en què les obres de la Sagrada Família van registrar un gran impuls, es van introduir les eines informàtiques i de disseny assistit per ordinador.

A més de dirigir les obres per culminar el temple projectat per Antoni Gaudí, Jordi Bonet va exercir una tasca de divulgació de l’obra de l’arquitecte modernista en simposis i conferències arreu del món.

Nascut a Barcelona el 1925, Jordi Bonet va ser, a més, una activista cultural i dirigent del moviment escultista català i internacional.

Igualment, va ser acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, membre de la Junta de Museus de Catalunya i de l’Acadèmia Pontifícia del Panteó (Itàlia).

Bonet es va graduar com a arquitecte el 1949 i va projectar la influència gaudiniana en algunes de les seves obres, entre les quals, les esglésies de Vinyoles d’Oris (1955), de Sant Emeteri (Barcelona, 1960) i de Santa Maria de la Fortesa (Piera, 1962).

També va ser autor de diversos conjunts de vivendes, com les de la Cooperativa Sagrat Cor de Jesus, Caixa Postal o La Cantonada, de les escoles Regina Carmell i Sant Gregori, a Barcelona, de l’edifici Aiscondel a Barcelona, o de l’Auditori Pau Casals, al Vendrell (Tarragona).

Dins del moviment escultista, va ser el primer president del Moviment Escolta Catòlic d’Espanya i va ser secretari general de la Conferència Catòlica d’Escoltisme des del 1977 fins al 1981.

Notícies relacionades

També va ser director general de Patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya entre 1981 i 1984.

Entre altres distincions, va rebre el premi Lluís Domènech i Montaner de recerca arquitectònica, la creu de l’Orde d’Alfons X el Savi, atorgada pel Ministeri d’Educació i Ciència, i la creu de Sant Jordi, que li va atorgar la Generalitat el 1990.