Literatura

Falcones publicarà el 30 d’agost la seva nova novel·la, ‘Esclava de la llibertat’

L’escriptor se centra en el tema de l’esclavitud a les colònies espanyoles i les seves últimes conseqüències en l’època actual

Falcones publicarà el 30 d’agost la seva nova novel·la, ‘Esclava de la llibertat’
2
Es llegeix en minuts

L’escriptor Ildefonso Falcones publicarà la seva nova novel·la, ‘Esclava de la llibertat’, el pròxim 30 d’agost.

Amb més d’11 milions d’exemplars venuts arreu del món, Falcones aborda de nou a ‘Esclava de la llibertat’ el tema de l’esclavitud a les colònies espanyoles i les seves últimes conseqüències en l’època actual.

La versió en català anirà a càrrec del segell Rosa dels Vents, i Grijalbo, pertanyent a Penguin Random House Grupo Editorial, publicarà la novel·la en castellà, amb el títol ‘Esclava de la libertad’ a Espanya i Llatinoamèrica, i simultàniament sortirà en format digital i audiollibre

La novel·la relata la història de la lluita per la llibertat de dues dones negres en èpoques diferents, la Cuba esclavista colonial i l’Espanya del segle XXI.

A Cuba, la protagonista és Kaweka, una noia que viurà en primera persona l’horror de l’esclavitud, però que aviat demostrarà als que l’envolten que té la facultat de combregar amb Yemayá, una deessa voluble que, en ocasions, li concedeix el do de la curació i li proporciona la força per liderar els seus germans de raça en l’arriscada lluita per la llibertat.

A Madrid hi ha la Lita, una jove mulata, filla d’una dona que durant tota la seva vida ha servit a casa dels marquesos de Santadoma, en ple barri de Salamanca.

Malgrat tenir estudis i ambició professional, la precarietat laboral obliga la Lita a recórrer als totpoderosos senyors de Santadoma a la recerca d’una oportunitat a la banca propietat del marquès.

A mesura que se submergeix en les finances de l’empresa i en el passat d’aquesta riquíssima família, la noia descobreix els orígens de la seva fortuna i decideix emprendre una batalla legal en favor de la dignitat i la justícia.

Falcones va debutar amb ‘La catedral del mar’, que es va convertir en un fenomen editorial mundial sense precedents, reconeguda tant pels lectors com per la crítica i publicada a més de 40 països.

La seva segona novel·la, ‘La mà de Fátima’ (2009), va ser guardonada amb el premi Roma 2010 i la següent, ‘La reina descalça’ (2013), va obtenir el premi Pencho Cros.

Notícies relacionades

‘Els hereus de la terra’ (2016) va suposar l’esperada continuació de ‘La catedral del mar’, i també s’ha convertit en una sèrie estrenada recentment a Netflix.

En la que fins ara era la seva última novel·la, ‘El pintor d’ànimes’ (2019), l’autor retratava les albors del segle XX quan el Modernisme arquitectònic va canviar la cara de Barcelona.