Revisió a un fenomen

Del vinil a les càmeres de fotos: ¿els productes ‘vintage’ són millors que els actuals?

Del vinil a les càmeres de fotos: ¿els productes ‘vintage’ són millors que els actuals?

Harry Cunningham| Unsplash

7
Es llegeix en minuts
Verificat
Verificat

Verificat és una plataforma de fact-checking sense ànim de lucre a Catalunya. Ens dediquem a verificar el discurs polític i el contingut que circula a les xarxes i a l'educació per al consum crític de la informació.

ver +

El vintage és tendència. Els objectes que, malgrat no ser nous, estan de moda pel seu disseny atractiu, tal com els defineix Fundéu RAE, formen part del nostre dia a dia. Comprar aquestes peces antigues, una pràctica abans reservada gairebé exclusivament als col·leccionistes, ara també és cosa de joves, ja sigui per nostàlgia, qualitat o sostenibilitat. No obstant, ¿aquest auge es pot explicar per criteris objectius? ¿L’antic és necessàriament de més bona qualitat o més sostenible?

Notícies relacionades

Una cosa semblant passa amb la tornada a la moda de les càmeres Polaroid, que imprimeixen les imatges al moment. Tot i que la seva qualitat (en termes tècnics) no és comparable amb les fotografies digitals, les Polaroid ofereixen «una experiència per al tacte, una fotografia única i irreproduïble», analitza Grimau. 

En conclusió, són les mateixes limitacions de la càmera analògica les que la fan atractiva. «Si estàs limitat a 36 fotos per rodet, les fotografies han de ser més reflexives», apunta Julio Carbó, cap de fotografia d’EL PERIÓDICO, que apunta que, al final «és igual com està feta una foto a nivell tècnic, el més important és si la imatge transmet emoció i explica una història».

Temes:

Discos