Mor George Pérez, dibuixant de DC Comics

Mor George Pérez, dibuixant de DC Comics
2
Es llegeix en minuts

L’artista nord-americà George Pérez, un reconegut dibuixant de DC Comics que va donar forma a alguns dels seus personatges històrics, va morir ahir als 67 anys, segons van informar aquest dissabte una amiga pròxima i la seva editorial.

Pérez, que al desembre va revelar que patia càncer de pancrees, va morir «sense dolor» aquest divendres a casa seva, acompanyat de la seva dona i familiars, va indicar a Twitter la seva amiga Constance Eza, que s’ocupava de les seves comunicacions.

La seva editorial va homenatjar amb un obituari el dibuixant per la seva «marca indeleble en el món dels còmics» i va considerar que el seu art va ser la «tela perfecta per explicar les històries dels esdeveniments més importants de la història de DC».

L’artista va ser aclamat per les seves creacions realistes que van elevar l’estatus de diversos personatges «abans pensats com a simples col·legues», com en el cas de ‘The New Teen Titans’, en què va treballar amb Marv Wolfman.

També va ser la força artística rere ‘Crisis on Infinite Eaths’, una àmplia sèrie «que no només va celebrar el 50è aniversari de DC sinó que va reestructurar radicalment la continuïtat dels personatges», va assenyalar l’editorial.

Wonder Woman

Va ser una figura clau en el rellançament d’una ‘Wonder Woman’ més pròxima a les seves arrels mitològiques gregues el 1987, i va deixar «empremta» en l’Home d’Acer, en la imatge del malvat Lex Luthor a ‘Action Comics’ o en el text de ‘The Adventures of Superman’, va afegir DC.

Nascut el 1954 al Bronx (Nova York) i d’ascendència porto-riquenya, l’artista va començar la seva carrera en la dècada dels 70 a Marvel Comics, on va crear el primer superheroi boricua de l’editorial, White Tiger, i va donar forma als Venjadors en nombroses entregues.

Notícies relacionades

Marvel també va lamentar la seva mort en una nota, on el va descriure com «artista, escriptor, model exemplar i amic», i va destacar que el seu treball «va asfaltar històries fonamentals del còmic».

Els pròxims a Pérez celebraran un servei en memòria del dibuixant en la convenció Megacon d’Orlando el diumenge 22 de maig oberta a tots els públics, va indicar Eza.

Temes:

DC Comics