Estats Units

Florida estudia retirar a Disney el seu règim fiscal especial després de les seves crítiques a la llei ‘No diguis gai’

L’empresa va mostrar públicament el seu rebuig d’aquesta controvertida llei que prohibeix parlar de diversitat sexual a les escoles de l’estat

Florida estudia retirar a Disney el seu règim fiscal especial després de les seves crítiques a la llei ‘No diguis gai’
1
Es llegeix en minuts

El governador republicà de Florida, Ron DeSantis ha demanat aquest dimarts als seus companys que estudiïn la possibilitat de retirar a Disney el règim especial que permet a l’empresa actuar com una mena de govern local, que inclou una fiscalitat pròpia, per les seves crítiques a la llei coneguda com ‘No diguis gai’, que prohibeix parlar de diversitat sexual a les escoles primàries.

Aquest règim fiscal, que data de 1967, ha permès en especial que la companyia s’estalviï centenars de milions d’impostos. A través de l’anomenat Districte de Millora de Reedy Creek –en els límits d’Orange i Osceola– es va permetre que Disney fos responsable d’establir i mantenir els serveis municipals i no els contribuents d’aquests dos comtats.

No obstant, DeSantis ha assenyalat aquest dimarts que el Congrés de Florida –de majoria republicana, votarà aquesta setmana la possibilitat d’acabar amb tots aquests districtes especials que es van promulgar a l’estat abans de 1968, «incloent el Districte de Millora de Reedy Creek».

Republicans i demòcrates de les dues cambres han reconegut que la iniciativa del governador és part d’una venjança contra Disney, després que l’empresa mostrés públicament el seu rebuig d’aquesta controvertida llei que prohibeix parlar de diversitat sexual a les escoles de l’estat.

Notícies relacionades

DeSantis ha elegit el que sembla el millor moment per enfrontar-se a qui és l’ocupador privat més gran del país i tot un símbol nord-americà, mentre es troba en una posició especialment poderosa al capdavant de l’estat de Florida, amb uns índexs de popularitat entre els republicans que res han d’envejar els de l’expresident Donald Trump, que podria cedir-li el testimoni si les seves aspiracions de retornar a la Casa Blanca no prosperen.

Per a alguns demòcrates aquestes accions no són més que simples maneres de distreure la població dels problemes reals. «Hauríem d’estar arreglant l’assegurança de propietat, però en canvi estem en una baralla amb Disney, ha dit el congressista Dan Daley, que advoca per altres maneres de relacionar-se diferents de la venjança.