Tres òperes en tres dies

Marató Mozart-Da Ponte al Liceu

Marató Mozart-Da Ponte al Liceu

Liceu+

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El genial Wolfgang Amadeus Mozart i el llibretista Lorenzo Da Ponte van crear tres celebrades òperes ‘Così fan tutte’ (1790), ‘Le nozze di Figaro’ (1786) i ‘Don Giovanni’ (1787). A partir d’aquest dijous i per primera vegada, el Liceu les ofereix d’una manera diferent: de forma consecutiva –no en aquest ordre– una per dia i unificades sota un mateix concepte escènic i musical, amb alguns dels mateixos cantants i Marc Minkowski dirigint la Simfònica del Liceu i posada en escena d’Ivan Alexandre.

Les històries tenen relació: parlen d’amor i desig. ¿Per què Mozart cita Fígaro a ‘Don Giovanni’ i ‘Così...’?. Mozart va crear llaços musicals entre aquestes tres òperes i també entre els personatges», destaca Alexandre, que connecta el Cherubino amb Don Giovanni i aquest amb Don Alfonso.

Paral·lelismes

Notícies relacionades

«El tres diuen exactament el mateix de les dones. Podem veure la història del llibertí del segle XVIII a través seu començant pel Cherubino, el jove que les estima totes, convertit després en Don Giovanni que de vell seria Don Alfonso». La seva versió comença amb ‘Le nozze...’, segueix amb ‘Don Giovanni’ i acaba amb el ‘Così...’. «És com si hagués treballat amb l’anell de Mozart».

Per a Minkowski aquesta marató és un repte. «Les tres òperes són un model quant a perfecció romàntica, especialment ‘Le nozze di Figaro’, en què tot és tan veritable, natural i humà», assenyala preparat per al repte del Liceu. Un equip de veus joves s’encarregaran de la trilogia. Alguns intervenen en més d’un títol. Alexandre Duhamel, per exemple, assumeix els rols de Don Giovanni i Don Alfonso.

Temes:

Liceu