Premi d’animació

PREMIS OSCAR 2022 | ‘Encanto’ s’emporta l’estatueta a la millor pel·lícula d’animació

Una de les grans cartes de la cinta colombiana va ser la seva espectacular banda sonora, número u als EUA durant diverses setmanes

PREMIS OSCAR 2022 | ‘Encanto’ s’emporta l’estatueta a la millor pel·lícula d’animació
2
Es llegeix en minuts

‘Encanto’, la pel·lícula de Disney inspirada en la cultura de Colòmbia, va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació en la 94a edició dels premis, que se celebra al teatre Dolby de Los Angeles (EUA).

 

‘Hem de donar les gràcies a tot el país de Colòmbia’, va dir a dalt de l’escenari Jared Bush, codirector del film al costat de Byron Howard.

 

La pekl·lícula es va imposar a ‘Luca’, ‘Raya i l'últim drac’, ‘Flee’ i ‘La família Mitchell contra les màquines’.

 

La pel·lícula narra la vida dels Madrigal, una família que viu a les muntanyes i en la qual tots els seus membres tenen poders especials menys Mirabel, una jove de 15 anys per la qual lluiten per trobar el seu do i salvar els seus familiars d’una amenaça que pot fer desaparèixer la màgia.

Des de la seva estrena a finals de l’any passat, ‘Encanto’ s’ha convertit en un autèntic fenomen mundial gràcies, en gran part, a la seva exitosa música composta per Germaine Franco i Lin-Manuel Miranda, que no va poder acudir a la cerimònia perquè la seva dona va donar positiu per coronavirus.

 

La banda sonora ha aguantat diverses setmanes com el disc més venut dels Estats Units, sent la sisena pel·lícula d’animació que es col·loca en el número u de la llista ‘Billboard’: ‘El rei lleó’ (1994); ‘Pocahontas’ (1995); ‘Jordi el curiós’ (2006), ‘Frozen’ (2013), ‘Frozen 2’ (2019) i ‘Encanto’ (2022).

 

A més, un dels seus temes, ‘We don’t talk about Bruno’, ha arribat a dalt de tot en les llistes de diversos països, una cosa que Disney no experimentava des de ‘Let it go’, de Frozen, ja fa gairebé 10 anys.

 

De fet, les composicions d’‘Encanto’ estaran per partida doble a la gala dels Oscars, ja que Sebastián Yatra va cantar ‘Dos oruguitas’ en la primera part, completament en espanyol.

I Becky G, Luis Fonsi, Mauro Castillo, Carolina Gaitan, Diane Guerrero, Adassa i Stephanie Beatriz interpretaran després ‘We don’t talk about Bruno’, que no està nominat però que l’Acadèmia de Hollywood ha convidat pel seu èxit global.

 

‘Encanto’ també competia per l’Oscar a la millor banda sonora contra la guanyadora ‘Dune’, la música de la qual ha sigut composta per Hans Zimmer.

Notícies relacionades

 

I ‘Dos oruguitas’ encara aspira a emportar-se l’Oscar a la millor cançó original amb ‘Be alive’ (‘King Richard’), ‘No time to die’ (del film homònim de James Bond), ‘Down to joy’ (‘Belfast’) i ‘Somehow you do’ (‘Four Good Days).