Guardons cinematogràfics

Jane Campion triomfa en els Bafta amb ‘El poder del perro’

El ‘western’ de l’autora neozelandesa ha obtingut el premi a la millor pel·lícula i a la millor direcció

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

«el poder del perro», el ‘western’ de la cineasta Jane Campion que partia amb 8 nominacions, va ser el triomfador en els BAFTA, els premis anuals de l’Acadèmia del Cine Britànic, que complia en aquesta edició els 75 anys d’existència. El film de la neozelandesa, protagonitzat per Benedict Cumberbatch i Kirsten Dunst, ha aconseguit els dos grans guardons, a la millor direcció i a la millor pel·lícula, per davant de ‘Dune’, ‘Belfast’, ‘No mires arriba’ i ‘Licorice Pizza’. La cinta de Campion, ja premiada als Globus d’Or, s’obre camí com a gran favorita als Oscars d’aquí dues setmanes.

La gala celebrada al Royal Albert Hall, ple a vessar com en els vells temps abans de la pandèmia, ha arrencat amb la immortal Shirley Bassey interpretant el tema de James Bond que la va fer famosa, ‘Diamonds are forever’. De la presentació s’ha encarregat l’actriu australiana Rebel Wilson, que ha sabut portar la cerimònia amb bon humor i li ha fet la botifarra a Vladímir Putin.

Smith i Scanlan

Will Smith s’ha alçat amb el premi al millor actor protagonista pel paper de Richard, el pare i entrenador de les tennistes Venus i Serena Williams al film biogràfic «’El método Williams’».  El de millor actriu protagonista ha sigut per a la britànica Joanna Scanlan per la seva interpretació de Mary Hussain en «’Después del amor’». Scanlan ha deixat enrere, entre altres, a Lady Gaga, candidata per «La casa Gucci», una de les poques estrelles internacionals, i Salma Hayek, present a la gala londinenca.

Notícies relacionades

Ariana DeBose ha aconseguit el premi a la millor actriu secundària pel seu personatge d’Anita en el musical ‘West Side Story’, dirigit per Steven Spielberg, que també ha obtingut el premi al millor càsting. La nord-americana, que ja ha aconseguit el Globus d’Or i el premi del Sindicat d’Actors, es perfila com una altra de les favorites en els Oscars, en què és nominada com a actriu de repartiment. El també nord-americà Troy Kotsur ha sigut designat millor actor secundari pel personatge de Frank Rossi en ‘CODA’, la història d’una família amb discapacitat auditiva, en què només la filla pot sentir. Kotsur és el primer actor sord nominat per a els Oscars.

‘Belfast’, la cinta autobiogràfica de Kenneth Branagh sobre la seva infància a la ciutat nord-irlandesa a l’inici dels disturbis sectaris ha guanyat el guardó al millor film britànic. ‘Licorice Pizza’ al millor guió original. La distinció a la millor pel·lícula de parla no anglesa ha recaigut en la japonesa «’Drive my car’» de Ryusuke Hamaguchi, imposant-se a «Madres paralelas» de Pedro Almodóvar, també nominada.

Temes:

Premis BAFTA