Mostra musical

L’Ajuntament de Barcelona desconeix quina promotora disputa l’organització del Festival de Pedralbes

Un bufet d’advocats va enviar un requeriment al consistori en nom d’un client anònim

L’Ajuntament de Barcelona desconeix quina promotora disputa l’organització del Festival de Pedralbes

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ignora quina empresa disputa a Concert Studio l’organització del Festival Jardins de Pedralbes. El consistori va rebre un requeriment d’un bufet d’advocats en el qual s’exposa que un client seu sol·licita l’espai en les mateixes dates en què se celebra la mostra musical, juny i juliol, a partir d’aquest any, per portar a terme un altre festival. «No figura el nom del client i no és necessari que hi figuri», informen fonts municipals. El requeriment ‘anònim’, que no especifica cap projecte, va obligar a convocar un concurs que garanteixi la lliure concurrència.

Aquest procés es troba en fase d’al·legacions, que acabarà el 15 de febrer; després s’obrirà el termini de presentació de projectes. L’ajuntament espera poder concedir al març l’ús dels jardins a l’empresa elegida, ja sigui Concert Studio o la que s’ha postulat per organitzar una nova mostra.

L’ús dels jardins per part del festival deriva del conveni firmat per l’ajuntament, que va acabar el 2020 i es va prorrogar per un any, i que Concert Studio esperava actualitzar aquest 2022.

Igualment

Notícies relacionades

No obstant, el requeriment anònim no ha fet més que forçar legalment un concurs que, segons fonts consistorials, s’hauria convocat igualment més aviat que tard. En primer lloc, perquè el conveni d’ocupació del privilegiat espai públic data de l’època de Xavier Trias com a alcalde i l’actual consistori considerava que necessita una revisió. I en segon i més important lloc, perquè la Generalitat, propietària des d’ahir del palau i els jardins de Pedralbes com a culminació d’un procés iniciat amb Pasqual Maragall en la presidència del Govern, volia que la finca urbana estigués «neta» del més mínim problema. De fet, la Generalitat ha participat en la redacció de les bases del concurs i formarà part del jurat que el dirimirà.

El concurs arriba quan el Festival Jardins de Pedralbes ha venut més de 30.000 entrades dels 17 concerts programats per a aquest estiu, entre els quals els de Patti Smith, Madness, The Beach Boys, Alan Parsons Live Project o Il Divo.