Conflicte sobre un espai

Una altra empresa disputa al festival de Pedralbes els jardins on es fa

Concert Studio denuncia que les bases del concurs impedeixen «mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors»

Una altra empresa disputa al festival de Pedralbes els jardins on es fa

Ferran Sendra

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

L’empresa Concert Studio, que organitza el festival Jardins de Pedralbes, ha lamentat aquest dilluns que l’Ajuntament de Barcelona hagi presentat una licitació per cedir l’ús dels jardins amb unes condicions que impedeixen «mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors».

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat que una altra empresa ha sol·licitat l’ús d’aquests jardins per portar a terme un altre esdeveniment cultural en les mateixes dates, durant els pròxims mesos de juny i juliol, per la qual cosa el consistori s’ha vist obligat a convocar «un concurs que garanteixi la lliure concurrència».

El passat 1 de febrer, es van publicar les bases de la licitació i en aquests moments el procés està en fase d’al·legacions a aquestes bases, que finalitzarà el pròxim 15 d’aquest mes.

Posteriorment, s’obrirà el termini de presentació de projectes i el consistori espera concedir al març l’ús dels jardins a una de les dues empreses que ho han sol·licitat.

Concert Studio ha recordat que organitza el Festival Jardins de Pedralbes des del 2013 i que hi han passat figures com Elvis Costello, Mariah Carey o Sting.

Patti Smith, Andrés Calamaro, Jethro Tull, Madness, Alan Parsons i The Beach Boys són alguns dels artistes inclosos al cartell d’aquest any, que té previst inaugurar James Blunt el 7 de juny.

El festival Jardins de Pedralbes tenia un conveni amb l’ajuntament que va finalitzar el 2020, es va prorrogar per un any el 2021 i Concert Studio esperava tornar a prorrogar aquest any.

Els seus promotors han recordat que s’han vist obligats a posposar actuacions per la pandèmia i que alguns dels artistes previstos per al 2020 actuaran aquest 2022.

«Per això, seguim endavant amb la celebració del festival i ens presentarem a la consulta pública, però també entregarem al·legacions sobre les condicions fixades per mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors», ha assenyalat el festival.

Notícies relacionades

«Les condicions que s’han presentat, entre altres punts, limiten l’espai dedicat al Village i l’espai gastronòmic –ha afegit–. Reduir el Village suposaria anular els dos escenaris on músics emergents tenen la seva primera oportunitat, mentre que limitar l’espai dedicat a la gastronomia generaria que es creïn cues que fins ara no hem vist».

Les esmentades fonts consideren que «fer ús de tot l’entorn del parc garanteix que no hi hagi massificacions i que tots els assistents tinguin espai on asseure’s a disfrutar de l’entorn màgic dels jardins de Pedralbes. A més, reduir l’espai va en contra de la seguretat sanitària i el confort i bona atenció dels assistents».