Art

Robbie Williams treu a subhasta tres obres de Banksy

‘Girl with Balloon’, ‘Kissing Coopers’ i ‘Vandalised Oils (Choppers)’ són les versions que es podran adquirir a Sotheby’s

Robbie Williams treu a subhasta tres obres de Banksy
2
Es llegeix en minuts
EFE

Tres de les obres més conegudes de l’enigmàtic artista de carrer britànic Banksy, propietat del cantant Robbie Williams, sortiran a subhasta a Londres el pròxim 2 de març, va informar aquest dijous la casa de licitacions Sotheby’s.

En un comunicat, l’empresa va precisar que es tracta de versions del grafiti ‘Girl with Balloon’, que mostra una nena amb la mà estesa cap a un globus en forma de cor que s’emporta el vent; ‘Kissing Coopers’, dos policies britànics fent-se un petó; i ‘Vandalised Oils (Choppers)’ on apareixen dos helicòpters militars sobre un bucòlic paisatge.

‘Girl with balloon’ va aparèixer per primera vegada sota el pont de Waterloo a Londres el 2002 i va acaparar els titulars el 2018 quan una còpia emmarcada es va autodestruir parcialment en directe, mitjançant una trituradora oculta al marc, després d’haver sigut adquirida per 1,1 milions de lliures (1,32 milions d’euros, al canvi d’avui) a Sotheby’s.

L’obra parcialment feta miques, ‘Love is in the bin’, es va vendre l’octubre del 2021 per 18,58 milions de lliures (22,3 milions d’euros) a la mateixa casa de subhastes. La versió de Williams, de 2006, està pintada sobre metall i és la primera d’aquest tipus que s’ofereix en una licitació, amb un preu estimat d’entre 2 i 3 milions de lliures (2,40 a 3,6 milions d’euros), afirma el comunicat.

‘Kissing Coppers’ es va descobrir inicialment el 2004 a la paret del pub The Prince Albert de la localitat costanera anglesa de Brighton. L’obra a subhasta és una pintura sobre tela de 2005, que té un preu estimat d’entre 2,5 i 3,5 milions de lliures (3 a 4,2 milions d’euros).

El tercer Banksy de la col·lecció de Williams ‘Vandalised Oils (Choppers)’, data també de 2005 i s’estima que pot arribar a aquest mateix preu.

Notícies relacionades

L’exmembre de Take That ha assenyalat que aquestes tres obres són «de les millors» de l’artista de Bristol, la identitat del qual es desconeix, i va comentar que li agrada particularment «com de pròximes que són a les peces de carrer». «Com a col·leccionista d’obres de Banksy, et converteixes en part d’un moviment cultural més ampli», ha afirmat. Hugo Cobb, director de la subhasta The Now Evening Auction on s’oferiran els exemplars, va dir que aquests «uneixen el llegat cultural de dues de les màximes estrelles del Regne Unit: Robbie Williams i Banksy».

Les tres pintures s’exhibiran a les galeries de Sotheby’s a Nova York i Hong Kong per tornar després a Londres, on es mostraran des del 22 de febrer fins al 2 de març.

Temes:

Banksy