Temor d’òmicron

Els premis Grammy i el festival de Sundance suspenen les seves edicions

El certamen de música s’ajorna sense data i el de cine se celebrarà de manera virtual

Els premis Grammy i el festival de Sundance suspenen les seves edicions

AFP / Kevin MAZUR

2
Es llegeix en minuts

Els organitzadors dels Grammy han anunciat aquest dimecres que suspenen la gala dels premis musicals que estava prevista per al 31 de gener per la «incertesa entorn de la variant òmicron» que ha fet augmentar els casos de covid-19 als Estats Units les últimes setmanes.

«Fer el xou el 31 de gener implica massa riscos», segons un comunicat de l’Acadèmia de Gravació nord-americana, que va afegir que anunciarà «aviat» una nova data per a la cerimònia. «La salut i la seguretat dels que formen la comunitat de música, l’audiència en viu i centenars de persones que treballen incansablement per produir el nostre ‘show’ continua sent la nostra màxima prioritat», indiquen en la nota.

El festival de cine de Sundance també ha optat per suspendre la seva edició presencial, que havia de començar el 20 de gener a Salt Lake City, a l’estat de Utah. El certamen del cine independent, impulsat per l’actor Robert Redford, es tornarà a celebrar de manera virtual, com l’any passat.

Als Grammy estaven nominats aquest any bandes mundialment conegudes com la coreana BTS i la italiana Maneskin, a més de J Balvin, Justin Bieber, Coldplay, Taylor Swift o Billie Ellish. S’esperava que l’esdeveniment tingués lloc a Los Angeles (Califòrnia) després de l’anunci de les nominacions als premis el 23 de novembre.

Jon Batiste, guanyador d’un Oscar per la banda sonora del film ‘Soul’ (Pixar), lidera amb 11 candidatures les nominacions dels guardons, que com a atractiu per a l’audiència enfrontaran Taylor Swift i Kanye West, una de les enemistats més sonades del pop pel premi a l’àlbum de l’any.

El març de 2021, els Grammy, els premis més importants de la música a escala global, van celebrar una gala a la qual no van poder assistir tots els artistes en un mateix recinte per culpa de la pandèmia. En l’edició passada, molts convidats no van estar presencialment a l’Staples Center de Los Angeles, la seu habitual de la gran festa de la música des de fa anys, i l’Acadèmia va rendir homenatge als locals de música i les seus de petits concerts, molt afectats per la pandèmia.

Primer festival presencial

El festival de cine independent de Sundance va explicar que no veia viable que milers d’artistes, membres del públic, treballadors i voluntaris es reunissin en aquest esdeveniment durant onze dies quan les autoritats locals tenen problemes per oferir els serveis més essencials.

«Va ser una decisió difícil d’adoptar. Com a organització sense finalitats de lucre, l’esperit de Sundance és que les coses funcionin, tot i que sigui contra els elements, però s’espera que el nombre de casos augmenti en la nostra comunitat amfitriona durant la setmana del festival».

Notícies relacionades

Els organitzadors van expressar la seva «decepció» per no poder celebrar el festival de manera híbrida, però van afirmar que els espectadors podran disfrutar encara de la «màgia i l’energia» de l’esdeveniment. Malgrat aquesta decisió, la data del festival es manté: començarà el 20 de gener, com estava previst, i durarà 11 dies.

S’esperava que Sundance fos un dels primers festivals del circuit cinèfil a tornar a un format completament presencial i amb aforament complet després d’edicions reduïdes com l’última Berlinale i el més recent Cannes.

Temes:

Premis Grammy